Razvijte svoje šesto čulo

"Ujedinjeno polje", po teoriji za koju se smatra da ju je upravo pre smrti završio Nikola Tesla, nudi informacije svima koji su naučili kako da ih "uhvate" i razumeju.

Danas mi je smešno kad se setim vremena kada sam, još u srednjoj školi, u raznovrsnoj potrazi za znanjem i metodama koje bi mi pomogle da saznam više od meni vidljivog i opipljivog, naišla na jednostavna uputstva o dobijanju odgovora viskom. Budući da mi je tada škola bila najvažnija, našla sam zanimljivu primenu "viskanja" koja mi u to vreme nije bila nimalo smešna. Držeći u desnoj ruci majčin zlatni prsten obešen o zlatni lančić nad polupunom čašom vode, a levom listajući školski udžbenik, nekoliko puta sam pokušala da saznam koje bi lekcije mogle da se pojave na sledećem školskom testu. Više se ne sećam procenta tačnosti odgovora na moja pitanja ali, sve u svemu, bila su mi to zanimljiva iskustva koja su mi proširila vidike i ohrabrila me da kročim putevima alternativne medicine.

Od praistorije do danas

Moglo bi se reći da je radiestezija stara koliko i samo čovečanstvo. Na crtežima pronađenim u pećinama praistorijskih ljudi jasno se uočavaju prvobitne moguće rašlje - štapovi koji su pomagali poglavarima i/ili vračevima plemena da pronađu najpogodniji smeštaj, vodu i hranu. Egipatski sveštenici su uz pomoć viska savetovali one koji su im se obraćali za pomoć, usmeravajući ih na, za njih, najpogodnija zanimanja. Starogrčki zapisi iz 4000. godine p.n.e. govore o praktikovanju radiestezije na Kritu, a pretpostavlja se i da se u pitijskom proročištu u Delfima upotrebljavao visak. Oko 2590. g. p.n.e u drevnoj Kini su posebno školovani carski službenici proučavali terene pre gradnje kako se naseobine ne bi gradile na mestima delovanja "zlih duhova koji donose bolest i nesreću", ili su pak bili u potrazi za ležištima ruda, izvora vode i sakrivenih predmeta. I drugi primeri iz prošlosti nam pokazuju široku primenu radiestezije i njene brojne dobrobiti.

Kolektivno nesvesno

Reč "radiestezija" može zvučati kao neka komplikovana veština koju razume mali broj ljudi, a njome ovlada još manji. Radi se zapravo o sposobnosti koju u većoj ili manjoj meri ima svako, a koja nam omogućava da osetimo zračenja - nešto poput šifrovanih infor­macija. Naime, oko nas postoje zraci i zračenja koja ne možemo da osetimo svesno uz pomoć pet čula (rentgenski, infracrveni i ultraljubičasti zraci, radio i televizijski, radarski i kosmički zraci), ali koje telo prepoznaje uz pomoć senzora koji su u njega ugrađeni (neki ih zovu šesto čulo ili čulo zračenja). Objašnjenja takvih polja informacija nalazimo i u istočnjačkom terminu "akaša" (etar ili sveprožimajući prostor) koji je na Zapad preneo psiholog Karl Gustav Jung u obliku pojma "kolektivno nesvesno", ali i u kvantnoj fizici kao "ujedinjeno polje" (teorija za koju se smatra da ju je upravo pre smrti završio Nikola Tesla).

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.