Šta treba da uradite dok gledate sebe u ogledalu: ova vežba leči dušu i poboljšava život

Ako tražite novi psihološki ili duhovni alat koji ćete dodati na svoj repertoar, ne tražite dalje od ogledala u kupatilu. Rad sa ogledalom je konfrotirajući, neosporno je zastrašujući, pomalo neprijatan… ali i duboko isceljujući.

Od svih praksi koje su nam dostupne u 21. veku, rad sa ogledalom je jedna od najjednostavnijih i najmoćnijih.

Rad sa ogledalom je metoda koju je izvorno razvila inspirativna učiteljica Lujza Hej (Louise Hay), kao način da dođe u dodir sa unutrašnjim ja. Primarna svrha rada sa zrcalom je razvijanje ljubavi prema sebi, brige o sebi i smislenijeg odnosa sa drugima.
Samo gledanjem u ogledalo u određeno vreme svakog dana i nežnim razgovorom sa sobom, možete podstaći saosećajnu vezu sa sobom.

Osećam se neprijatno dok sedim ispred ogledala – zašto?

Imam izazov za vas:

Sedite ili stanite ispred ogledala u svojoj kući pet minuta. Jednostavno zurite u sebe i zadržite kontakt očima. To je sve što morate da uradite.
Sada mi recite kako se osećate.

Ako ste kao većina ljudi, osećaćete se neprijatno. Možda se osećate neugodno, uznemireno, zbunjeno, emocionalno ili se javljaju druga osećanja kao što su samoprezir i kritika.

Izaberite jedno čarobno ogledalo i saznajte šta vam poručuje sudbina (TEST)Izaberite jedno čarobno ogledalo i saznajte šta vam poručuje sudbina (TEST)Izaberite jedno ogledalo sa slike i saznajte važnu životnu poruku koju šalje sudbina!

Zašto se to događa?

Kao što piše Louise Hay u jednom delu knjige:

Ogledalo vam odražava osećanja koje gajite za sebe. Odmah ste svesni gde se odupirete i gde ste otvoreni. To jasno pokazuje koje misli treba da promenite ako želite da imate radostan, ispunjen život.

Drugim rečima, ispred ogledala nema skrivanja. Ispred ogledala hvatamo intiman (a ponekad i bolan) pogled u odnos koji imamo sa sobom, piše Mateo Sol za Loner wolf.
Rad sa ogledalom može da izazove neprijatnost u početku jer izlaže našeg unutrašnjeg kritičara običnom dnevnom svetlu. Odjednom sve što osećamo o sebi čega možda i nismo svesni izlazi na površinu. A ako niste razvili saosećajni odnos sa sobom, mogli biste biti skloni verovanju u svu gadost koju šapuće vaš unutrašnji kritičar. Rad sa ogledalom i ponovo povezivanje sa unutrašnjim detetom.

Lujza Hej - 100 najboljih afirmacija: reči koje donose pozitivnu budućnost punu ljubavi i obiljaLujza Hej - 100 najboljih afirmacija: reči koje donose pozitivnu budućnost punu ljubavi i obiljaNajlepše i najbolje afirmacije Lujze Hej - evo koje reči treba da ponavljate svakog dana!

Drugi razlog zbog koga nam rad sa ogledalom može izazvati neprijatnost je to što izlaže ranjive delove našeg unutrašnjeg bića. Najvažnije, ogledalo nas može dovesti do toga da se suočimo licem u lice sa detetom u nama.

Svi posedujemo unutrašnje dete – to je jedan od mnogih arhetipova (ili oblika energije) koji čine naše strukture ličnosti.

Kada gledate u ogledalo, nije neobično osetiti talase tuge koji vas preplavljuju. Znam da kada sam iskusio tu potištenost, to je moje unutrašnje dete tražilo moju pažnju.
Ali iako gledanje u ogledalo ponekad može biti uznemirujuće, ta osećanja ukazuju na dublji rad koji se događa. Jednostavno gledanje u sebe u ogledalu i suočavanje sa unutrašnjim detetom može biti strahovito isceljujuća praksa.

Meditacija i relaksacijaMeditacija i relaksacijaPonekad ne vidimo sebe. Ponekad smo izgubljeni. Ponekad sami sebe ne razumemo. Ali ako otvorimo vrata, mogli bismo naići na onoga…

Rad sa ogledalom kao portal u vašu dušu Oči su ogledalo Duše, kako kaže stara izreka, a ogledalo vam daje direktan pristup tom dubljem delu vas. Ali najpre se mora dogoditi unutrašnji rad. Povezivanje sa svojom dušom ne događa se uvek odmah tokom rada sa ogledalom – iako može. Obično ćete morati da radite i prođete kroz svoje nesigurnosti i samoprezir praktikujući ljubav prema sebi pre nego što možete da osetite svoju dublju unutrašnju prisutnost.

Ali kako znate da se ponovo povezujete sa svojom Dušom?

Ne mogu da odgovorim na to pitanje svima. Ali za mene, moja Duša se pojavljuje kad mi lice omekša, oči postanu toplije i saosećajnije, blagi osmeh se pojavljuje na mom licu i svetliji oblik energije ispunjava moje telo. Osećaj iznutra je takođe još jedan znak.

Koliko god čarobno ili mistično zvučalo, korišćenje ogledala kao portala u vašu dušu zapravo je sasvim prirodno. Ne postoji ništa fantazmagorično u tome – čini se kao da se vratite kući u najistinitiji, najcelovitiji i najmudriji deo sebe.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.