Proricanje budućnosti: kako doći do informacija iz biopolja

Alen Jakovina učestvovao je u parapsihološkim istraživanjima na Univerzitetu u Frajburgu, gde su mu potvrđeni prekognicizam i bioenergija...

O proricanju budućnosti i u alternativnim krugovima vlada pomalo neupućeno uverenje kako se radi o "pogađanju" iz kafe, sa dlana, iz karata ili kugle te da ako želimo da budemo ozbiljni, bolje je da se u to ne upuštamo.

S druge strane, iščitavanje sudbine intrigira i nema osobe koja nije poželela da sazna šta je čeka na životnom putu. Razgovarali smo o tom fenomenu s najpoznatijim prekognicistom Alenom Jakovinom.

Na internetu nećete mnogo pronaći o delu Alena Jakovine, što me je kao novinara malo ostavilo na tankom ledu, no s druge strane, impresionirala me je činjenica da Alen nema potrebu da se reklamira. I pri samom susretu s njim, stekla sam utisak da se radi o zaista neobičnoj, ozbiljnoj i vrlo zanimljivoj osobi.

Kako đotiš predviđa događaje...

Gospodin Jakovina proputovao je više od 20 zemalja, susreo se s mnogo ljudi u 25 godina rada, a svaki je čovek, kaže, poput klasičnog književnog dela. On je osoba velike erudicije i ima veliko iskustvo rada na sebi, kao i ono koje je sticao s ljudima i u različitim situacijama. A rodio se sa darom kojeg nije uvek bilo lako nositi.

Kao dete, smatrao je normalnim da se "seća" događaja o ljudima (jer tako je opisao ono što mu se događalo). Kasnije je uvideo da to baš i nije nešto čime se hvale njegovi vršnjaci pa je to počeo da skriva. Nije bio srećan zbog svog dara, zatvarao se i ignorisao ga. Na kraju srednje škole, kada se društvo počelo malo otvarati za alternativnije teme i kada je literatura postala dostupnija, Alen nije više bio "sam u svemiru".

Istraživao je šta se zapravo događa s njim, ali i sa svetom u kojem živi. Otkrio je da to što ga je majka prenela te koma koju je preživeo u pubertetu odgovaraju opisima života prekognitivnih osoba. To ga je odvelo u Nemačku, na Univerzitet u Frajburgu, gde su se na katedri za psihologiju sprovodila parapsihološka istraživanja. Tamo su mu potvrđeni prekognicizam i bioenergija.

Mnogi o gospodinu Jakovini govore da "čita iz aure", "iz druge čakre", "iz akaše" u kojoj su svi zapisi, a on sam kaže kako se rodio s "visoko naglašenom osećajnošću" kojom uspeva iznad našeg biopolja da pokupi informacije koje mu se javljaju kao snažno, jasno sećanje o nama, o našem životu kakav je bio i kakav bi mogao biti u budućnosti. Informaciju dobija i kad osoba nije prisutna ili više nije živa.

Ali iz ovoga je važan upravo "život kakav bi mogao biti" jer Alen i sam tvrdi da je u tome velika razlika između proročanstva, vidovnjaštva i prekognicizma. "Proročanstvo je biblijsko", kaže Alen. Za njega osoba ne mora biti visoko senzibilna da bi primala poruke s određenog nivoa, ona je jednostavno kanal kroz koji dolazi gotova, već oblikovana poruka. Prorok je samo objavljivač te poruke. Proročanstvo mora da se obistini, u protivnom nije proročanstvo.

Drevna proročanstva: po kalendaru Maja i Veda, uskoro počinje vladavina ženskog principa...

Ono je predodređeno da se dogodi i zato ne može da se menja. To je izuzetno retka pojava pa zato Biblija upozorava na "lažne proroke". Alen prekognicizam razlikuje i od vidovnjaštva koje se odlikuje mogućnošću viđenja slika na daljinu (videti da se neko razboleo, videti nekoga ko je kilometrima udaljen). Zanimljivo je da vidovita osoba vidi nešto u trenutku dok se to događa, dok prekognicista zna za određeni događaj i pre nego što će se dogodi.

Alen kaže da je prekognicija spoznaja o tome šta će se dogoditi u budućnosti ako tok nečijeg života ostane nepromenjen, ako ne bude svesnog voljnog delovanja, odnosno sopstvenog uticaja na razvoj zbivanja. Radi se o "verovatnoj verovatnosti koja sama u sebi ima potrebu ostvarenja." Nakon što mu se ukaže na takvu verovatnoću pojedinac može svesno da odabere alternativu.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.