Poslušajte srce, ono uvek ima pravi odgovor: kako da se povežete sa energijom svog srca

Budući da um pripisuje značenje događajima, a život stalno donosi nešto novo i pun je zbunjujućih osećanja, pravu nameru ne možemo da prepoznamo racionalnim umom. Prava namera dolazi iz srca.

To je intuitivno znanje, mudrost koja dolazi iz naše unutrašnjosti. Ona je uvek tu za nas, kao oslonac, kao unutrašnje svetlo koje nas vodi kad god se setimo da zatražimo unutrašnje vođstvo. „Ti si ono što je tvoja najdublja želja. Tvoja želja određuje nameru. Tvoja namera određuje tvoju volju, a volja oblikuje tvoja dela. Kakva su tvoja dela, takva je tvoja sudbina”, uče nas Upanišade, zbirka filozofskih i religijskih tekstova nastala između 800. i 500. godine pre n. e.

Zašto je važno da provodimo vreme u tišiniZašto je važno da provodimo vreme u tišiniKoliko često odmor provodite u tišini? Vreme provedeno u ćutanju je dragoceno.

Da bismo zaronili duboko u unutrašnjost svog srca, potrebno je da se umirimo, osluškujemo i potražimo svoj unutrašnji glas srca. U tome su korisne sve vrste opuštanja i meditacije i posebno joga nidra. U stanju duboke opuštenosti nije se teško povezati s energijom srca, koje uvek zna šta nam je u tom trenutku potrebno. Kada dopustimo da to intuitivno znanje izroni na površinu, onda možemo da ga oblikujemo rečima. Namera (sankalpa) nam govori našim unutrašnjim glasom. Ona je poput semenke iz koje će da se razviju zadovoljstvo i sreća.

Tao prirodnog disanja: kako da dišete zdravo i potpuno (VEŽBA)Tao prirodnog disanja: kako da dišete zdravo i potpuno (VEŽBA)Pravilno, prirodno disanje može se postići odgovarajućim vežbama. Bitno je samo da budete uporni i istrajni.

Možemo istovremeno da imamo nekoliko namera. One mogu da se odnose na različite delove našeg života: na ljubav i odnose, na duhovni razvoj, ali isto tako i na neko postignuće u materijalnom smislu. Uvek moraju da budu izražene pozitivno i što preciznije, jasno i kratko. Treba da ih oblikujemo u prezentu – kao da su već ostvarene. Namere mogu da budu oblikovane ovako: Zadovoljna sam svojim telom i svojim izgledom; Imam posao koji volim. Dobro zarađujem; Moje zdravlje je odlično; Svakodnevno meditiram. Meditacija obogaćuje moj život...

Izvor: Sensa

Senka Ljubić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.