Počela je Pačista nedelja, važan period pred Vaskrs: ovo treba da uradite za privlačenje blagoslova

Pačista nedelja je peta nedelja pred Vaskrs - evo kako da u ovoj sedmici postitete po pravilima"

Druga nedelja Velikog posta pred Vaskrs naziva se Pačista nedelja, jer dolazi odmah posle prve, Čiste nedelje, piše Lovesensa.

Pravoslavni vernici poste ovu nedelju na vodi, odnosno od ponedeljka i petka, dok je u subotu i nedelju dozvoljeno pripremanje hrane na ulju. Prema pravilima posta tokom trajanja pačiste nedelje nije dozvoljeno jesti ribu.

Ako postite Veliki post, ovo važno pravilo ne smete zaboraviti: evo šta treba da uradite svaki dan za pročišćenje dušeAko postite Veliki post, ovo važno pravilo ne smete zaboraviti: evo šta treba da uradite svaki dan za pročišćenje dušeVeliki post je počeo 11. marta i trajaće sve do Vaskrsa 28. aprila 2019. godine - evo na koje pravilo tokom posta ne smemo da…

U ovoj nedelji treba se podsetiti da u životu postoje dve strane medalje - lepota i izazovi. Ponekad uživamo samo u lepim događajima, sreći i živimo lako sa što manje truda.

Međutim, u takvim periodima zaboravimo nešto važno - uvek treba biti spreman na životne izazove i kako se postaviti u trenucima nevolja i neprilika.

Vladeta Jerotić o velikoj i najtežoj hrišćanskoj vrlini: ovo pomaže da se lakše suočite sa teškoćama u životuVladeta Jerotić o velikoj i najtežoj hrišćanskoj vrlini: ovo pomaže da se lakše suočite sa teškoćama u životuDa li je smirenje zaista moguće i koliko je važno da budemo u harmoniji sa samim sobom kako bismo se lakše nosili sa svim…

Važno je da u negativnim trenucima života ne klonemo duhom, već da se molitvama i očišćenom dušom približimo božanskoj energiji i potrudimo se za blagosloven život.

Potrudite se da iz duše izbacite loše misli i negativne emocije i otvorenog, čistog srca se spremite za nove promene.

Neka vas prati mir!

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.