Običaji na važan hrišćasnki praznik: ako danas ovo uradite, uspećete da privučete dragocenu LJUBAV

Danas pravoslavni vernici slave Svetog Agapija. Veruje se da ovaj praznik donosi ljubav, ali morate poštovati jedan običaj...

Pravoslavni vernici 28. marta obeležavaju dan Svetog Agapija, a verovanje je da se na ovaj praznik slavi najlepše osećanje - LJUBAV, piše Lovesensa.

Sveti Agapije smatra se za učitelja iskrenih emocije, sveca koji je bio spreman da žrtvuje i život zbog ljubavi.

Treća nedelja Velikog posta - poštuje se jedan važan običaj: ako ovo izbegnete u narednih 7 dana, očekuju vas mir, radost i ljubavTreća nedelja Velikog posta - poštuje se jedan važan običaj: ako ovo izbegnete u narednih 7 dana, očekuju vas mir, radost i ljubavKrstopoklona nedelja nas podseća na važan simbol hrišćanstva, a evo šta treba da izbegnete ove sedmice!

Reči Svetog Agapija koje su ostale upamćene jeste da ljubav prema nekome, pa čak i prema samome sebi, može biti uništena, bez obzira da li smo za to odgovorni mi, neke okolnosti ili drugi ljudi. Međutim, ljubav prema Bogu i božanskoj energiji, kada je jednom utvrđena, nju je teško srušiti, jer ona retko kad zahladni.

Ova ljubav je kao najlepša svetlost i najjača vatra koja večno gori u srcu. Takva ljubav može jedino da nestane ako promenite nešto u sebi, ali nikako ne nestaje zbog promena u Bogu. Zato je ovo jedna od najiskrenijih i najvernijih tipova ljubavi.

Sve je to lepše i jasnije izrazio sv. Isak Sirin govoreći: "Ima ljubavi slične potoku od kiše, koji prestaje ubrzo po prestanku kiše. Ali ima ljubavi slične izvoru koji izbija iz zemlje, i koji nikad ne prestaje. Prva je ljubav čovečanska, a druga božanska."

Kako koristiti tamjan tokom molitve i meditacije: njegov miris donosi u dom mir i srećuKako koristiti tamjan tokom molitve i meditacije: njegov miris donosi u dom mir i srećuEterično ulje tamjana - pomaže da umiritmo um i produbiti disanje pa je idealan za meditaciju i molitvu i sve slične duhovne…

Duša se hrani ljubavlju, zato je važno da vaše srce postane izvor ljubavi za drage ljude, sebe, Boga... Da vas LJUBAV pati kroz sve nadaće i lepote koje život zadaje.

Postoji verovanje da se na ovaj praznik treba moliti kako bismo spoznali pravu ljubav i kako bi se njena svetlost očuvala u našoj duši.

Izvor: Lovesensa/Žena

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.