Muđi, učitelj koji vas razotkriva: Ja jesam, Ja postojim

Fokus Muđijevih učenja se zasniva na razotkrivanju kontrasta između iluzije ega i večnog, istinskog Sebstva. Muđi na svojim predavanjima navodi da je dovoljno samo prepoznati ovu ideju i moguće je doživeti radikalnu promenu u životu.

Entoni Pol Mu-Jang (Anthony Paul Moo-Young ) od milošte prozvan Muđi od strane sledbenika, jedan je od najpoznatijih duhovnih učitelja današnjice. Gotovo da je nemoguće biti na bilo kojoj društvenoj mreži, a da ne naiđete na neki od njegovih citata ili video-snimaka. Muđi je rođen na Jamajci 1954. godine i odrastao je u tipičnoj jamajčanskoj hrišćanskoj zajednici. Prema mnogim svedočenjima, u mladosti nije pokazivao posebne sklonosti ka duhovnosti.

Kada se preselio u London, 1969. godine, radio je kao ulični umetnik koji slika portrete i vitraže, a nedugo potom zaposlio se kao nastavnik umetnosti na Brajton koledžu. Muđijevo duhovno putovanje započelo je susretom sa jednim hrišćanskim mistikom.

Kako prepoznati preteranu sujetu i kako prevazići diktat ego programa...

Taj susret opisao je na sledeći način: Taj čovek je došao kod mene da bi se raspitao o vitražima koje radim, ali smo vrlo brzo počeli da pričamo o Hrišćanstvu i ja sam osetio kao da sam pod njegovim vođstvom. Nakon nekog vremena upitao sam ga da li bi se pomolio za mene i on je to uradio, stavljajući njegovu ruku na moju glavu. Kada je završio sa molitvom, spontano sam izgovorio: Molim te pomozi mi, molim te, vodi me. Velika promena dogodila se u meni narednog dana. Postao sam neverovatno senzitivan, ispunjen ogromnom čistotom, svesnošću, sa dubokim osećajem lakoće i opuštene uzbuđenosti.

Godinu dana kasnije, 1987. godine, u svojoj trideset trećoj, Muđi je prestao da radi i preselio se kod svoje sestre. Nešto unutar mene se pomeralo na čudan način i želeo sam da omogućim prostor za Božje prisustvo u svom srcu. Postojalo je ogromno prisustvo u mom telu, osećao sam se kao ruske lutke babuške. Osećao sam da predajem svoju individualnost nekom višem postojanju i da me napušta osećaj kontrole, opisao je Muđi taj period svog života.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.