Most promene: vežbom do mirnog rešavanja sukoba

U skladu sa impulsom unutrašnje promene menja se spoljni svet. Kreirajte drugačiju sliku osobe sa kojom ste u sukobu i razrešite svoje probleme.

U današnje vreme sukoba i čestih razmirica, kada vas neko potrese ili pomeri iz centra, važno je da se setite ljubavi i taj konflikt će se sam rešiti. Duhovni vodič i autor brojnih knjiga o duhovnom razvoju, Toni Samara predlaže sledeću vežbu:

Pronađite mesto u kom se osećate prijatno i lezite ili sedite. Udahnite duboko u područje srca. Polako udahnite i izdahnite. Kako izdišete, otpustite sve frustracije, stres i ljutnju. Zamislite i osetite prisustvo osobe koju najviše volite kako vam se približava, širi ruke i smeje vam se.

Osetite ljubav i toplu senzaciju koju osećate prema toj osobi dok joj uzvraćate osmehom i zagrlite je. Sada vizualizujte kako se ta osoba menja u drugu osobu sa kojom biste najviše voleli da rešite sukob.

Pogledajte kako vam se osmehuje na isti način, otvorite svoje srce da vam i ta osoba bude jednako draga. Nemojte dopustiti da vam se vrate negativne misli i emocije. Sve vreme neka vam srce bude otvoreno za osećanja koja imate prema osobi koju najviše volite (ponovite to nekoliko puta ako vam je teško) i nastavite da se vraćate slici osobe sa kojom želite da rešite sukob. Iznenadićete se kako će vaše srce lako osetiti emociju, ali kako će vaš um (ego) vraćati na negativno.

Čim prevladate ovu sabotažu, osoba koju ste izabrali za razrešenje sukoba imaće prema vama otvoren most promene jer ste u sebi promenili sliku te osobe. Kroz ovu vežbu naučićete da promena počinje iznutra i spoljnji svet se menja u skladu sa impulsom unutrašnje promene.

Peđa Matić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.