Molitve Bogorodici za svaki dan u nedelji

U molitvi prednjači srce, uči pravoslavlje, a kada je vernik sam dobro je da izabere neko tiho mesto i da reči molitve govori šapatom...

U nedelju

Prepuna milosti, Prečista Djevo Bogorodice, Majko milosrđa i čovekoljublja, veoma velika Nado i Uzdanje naše!

O, Majko Vozljubljenog, veoma željenog i iznad svake ljubavi uzvišenog Spasitelja Isusa Hrista, Čovekoljupca i Boga moga, Svetlosti pomračene duše moje!

K Tebi ja mnogogrešni i bez nade u drugoga prilazim, Izvore milosrđa i čovekoljublja. Pomiluj me, pomiluj me, vapijem k Tebi bolno, smiluj se na mene ranjenoga, među ljute razbojnike paloga, i sa haljinom u koju me obuče otac. Avaj meni koji ležim nag i bez učinjenih dobrih dela! Zasmrdeše i trunu rane moje od nerazumnog života moga.

Zaštitnice moja, Presveta Bogorodice, molim Te ponizno, pogledaj na mene milostivim okom Svojim, i ne prezri mene pomračenog i celog ukaljanog, svog u varljivu slast utopljenog, i u greh palog, bez nade da mogu sam da ustanem.

Smiluj se na mene i pruži mi ruku pomoći, podigni me iz dubine grehova, o Radosti moja! Izvuci me, izbavi me od onih koji su me opkolili, i neka zasija svetlost lica Tvoga na slugu Tvoga. Spasi propalog, očisti nečistog, podigni u zlo palog, jer Ti sve možeš, jer si Majka Boga Koji može sve.

Izlij na mene milost srca Svoga, i daj i meni da imam srce milostivo. Tebe kao jedinu i istinitu nadu stekoh u životu svome. Ne odbaci mene koji k Tebi prilazim, no pogledaj na tugu moju, Djevo Bogorodice!

Duševne želje moje i ove molitve primi i spasi me, Posrednice spasenja moga!

Amin.

Molitva u svako doba...

U ponedeljak

Od nečistih usta mojih primi molitvu ovu, o Prečista, Čedna i Neporočna Djevo Bogorodice! Ne ogluši se o reči moje, o Radosti moja, no me pogledaj i pomiluj, Majko Tvorca moga!

Za vreme života moga ne odstupaj od mene, jer si Gospodarka moja i na Tebe svu nadu svoju polažem. Stoga i u vreme smrti moje dođi mi, Pomoćnice moja, i ne posrami me ni tada. Znam, znam, Djevo Prečista, za mnoge grehove sam kriv, i kao pokajnik drhtim pomišljajući na čas suda.

No, Radosti moja, pokaži mi tada lik Svoj, izlij na mene milost Svoju, Zastupnice spasenja moga. Očisti me, Gospodarice, ukloni gnev zlih duhova i strašna i odvratna ispitivanja njihova. Izbavi me zloba njihovih i svu tadašnju tugu i žalost moju u radost pretvori, svetlošću i svetošću Svojom...

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.