Moja najbitnija molitva u životu

Naša jedina svrha u životu je da budemo ono što jesmo i da živimo u skladu sa sobom, svojom dušom i svojom istinom...

Koja je tvoja svrha u životu? Da li si se ikad zapitala? Ili ako si kao ja, ti konstantno to sebe pitaš, svesno ili nesvesno.

Ako pitaš tvoju mamu ili baku, one će ti najverovatnije reći da je svrha života da se udaš i rađaš decu. A šta ako nemaš partnera? Ili nemaš decu? Da li to znači da ne vrediš? Ja jesam Srpkinja po poreklu ali sam rođena u Čikagu i tamo živela ceo život dok nisam došla ovde pre pet godina. Primetila sam da je ovde, u ovoj kulturi, nekako jos veći pritisak i akcenat na to da se udaš i rađaš.

Iz beležnice transparentne mame: Molitva svakog roditelja...

Ali tvoja jedina svrha u životu nije da se udaš i rađaš, to može da bude jedan vrlo važan i prelep deo tvog života, ali ako nisi zadovoljna sobom i životom sada, bez partnera, sigurno nećeš biti zadovoljna ni kada ga budeš imala. Možda neko vreme hoceš, ali to ce vrlo kratko trajati, i opet ćemo se vratiti na isto... Da, tvoja jedina svrha u životu je da budeš ono što jesi i da živiš u skladu sa sobom, svojom dušom i svojom istinom.

Možda to zvuči jednostavno, ali zapravo nije, jer je naša suština ugušena sa mnogo toga, naučenog od roditelja ili od društva, strahovima, prošloscu, svojim i tuđim očekivanjima, itd. Ako si kao ja, večito tražiš svoju svrhu van sebe. Ja sam je tražila u religiji, u drugim ljudima, i slicno. A zapravo naša svrha je u nama... Naša svrha smo mi sami. Mi smo svrha života.

Moć molitve, afirmacije i vizuelizacije: naučite da napravite mapu života kakvog želite...

Ne bismo bili ovde da nismo. Da iskusimo, naučimo, osećamo, delimo - da budemo ono što jesmo. Kako biti ono što jesmo? Prvi korak i najbitniji jeste... Istina. Da, da prihvatimo i živimo svoju istinu. Kako to postići?

1. Pitajte.

Moja najbitnija molitva u životu jeste "Show me the truth, I want to know the truth" (Pokaži mi istinu, želim da znam istinu). Da li se obraćaš bogu, univerzumu, anđelima, ili sebi, nije bitno. Samo je bitno da zaista želis istinu. Možda neće doći odgovor odmah, u većini slučajeva neće. Ali kad tad, istina će isplivati na površinu.

The truth is always revealed (Istina uvek izlazi na videlo).

2. Meditirajte.

Meditacija je odličan način da se povežemo sa sobom, svojom dušom i istinom. Možete da meditirate na razne načine, nađite onaj koji vama odgovora, a dobro je barem 10 do 15 minuta dnevno.

3. Iskažite.

U datom momentu, osetite i priznajte (barem sebi), šta osećate i šta je vaša istina u tom trenutku. Na primer, kad sam radila u korporativnoj Americi, jednog dana sam baš jako osetila i rekla sebi: "God, you've got to have something better for me" (Gospode, mora da imaš nešto bolje za mene). Posle nekoliko meseci desilo se nešto što je bilo bolje za mene.

Tajni smisao molitve...

Ako ste nezadovoljni, priznajte to sebi. Ako ste ljuti ili besni, priznajte... Sve. Mi se često plašimo svoje istine, ali to je jedini način da živimo u skladu sa sobom i svojom svrhom. Ne možemo da idemo gde želimo ako ne znamo odakle krećemo. Moramo da budemo svesni šta je naša istina sada da bismo išli dalje i kreirali svoju budućnost - iz sadašnjeg trenutka.

4. Zapišite.

Dobar način da osetimo ono što je istinito bi bilo vođenje dnevnika. Tu možemo da zapišemo sve što osećamo i mislimo. Pa će polako, opet, istina isplivati na površinu. Tako ćemo malo po malo, otkrivati sloj po sloj onoga što nije naša istina i više ne pripada nama, I doći ćemo do naše istine i svrhe našeg života. Ne tražite van sebe, nego zaronite duboko u sebe. Tu nas čeka veliko bogastvo o naša svrha... Mi!

Katarina Ilić je kreatorka 7-nedeljnog kursa za žene, "Your Journey to Sexy" i drži časove senzualnog pokreta. Radi na knjizi "The Secret to Sexy". Rođena u Čikagu, istraživačkog duha, traga za znanjima i iskustvima u oblasti ličnog razvoja, duhovnosti, međljudskih odnosa i ljubavi. Više informacija možete pronaći na OVOM sajtu.

Katarina Ilić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.