Magija ispunjenosti i života bez stresa: kako da aktivirate 7 najvažnijih duhovnih zakona i promenite svoj život

Kako bi spoznali svoje istinsko JA i živeli srećno i ispunjeno, potrebno je da se posvetite sebi i poštujete sledećih 7 duhovnih zakona...

1. Zakon čiste potencijalnosti

Svi mi smo čista svest, odnosno beskonačna i neograničena potencijalnost i mogućnost, bez obzira jesmo li toga svesni ili ne. To je naša narav, čista potencijalnost.

Kada otkrijete svoju narav i shvatite ko ste zaista, u tom znanju o sebi pronaćićete sposobnost da ispunite snove koje imate, jer vi ste večna mogućnost, nemerljivi potencijal svega što je bilo, jeste i što će biti.

Doživljaj sopstva ili samo - odnosno znači da je vaša unutrašnja tačka oslonca vaš vlastiti duh. Suprotno samo - odnosnom je objektno - odnosno, kad svoju tačku oslonca pronalazimo u objektima izvan nas (tražimo odobravanje drugih ljudi). U tom slučaju, razmišljanje i ponašanje su nam uvek u očekivanju reakcije, stoga su zasnovani na strahu.

Kad ste samo - odnosni doživljavate svoje pravo biće kao neustrašivo pred bilo kakvim izazovom, poštujete svakog čoveka i ne osećate se podređeno. Tako da je moć sopstva prava i trajna moć, jer se zasniva na znanju o sopstvu. Suprotno, objektno - odnosna moć je lažna, jer je zasnovana na egu i traje samo u prisutnosti objekta na koji se naslanja.

Moć sopstva ka vama privlači ljude i ono što želite, kao magnet. To se još zove i podrškom zakona prirode. Vaša je moć takva da možete uživati u vezi sa ljudima, a ljudi uživaju u vezi sa vama. Vaša je moć moć veze - veze koja nastaje iz čiste ljubavi.

Da biste aktivirali zakon čiste potencijalnosti potrebno je sledeće:

- Dnevna meditacija barem 20 minuta svakoga dana. Preporučuje se dva puta po 30 minuta ili onoliko minuta koliko imate godina jednom dnevno. Ali, smatram da je i 20 minuta dovoljno, ako nemate vremena za više.

Kako meditirati?

Vrlo jednostavno. Sedite na stolicu ravnih leđa (ne kao stup, nego onoliko ravno koliko vam je ugodno). Možete sedeti i u krevetu, zauzevši turski ili lotos položaj. Ukoliko sedite na stolici, onda prekrstite noge. Ruke držite u krilu, tako da isprepletete prste. Oči su vam zatvorene. Na taj način, držeći zatvorene oči, isprepletene prste na rukama i prekrštene noge, ne gubite energiju kroz telo i imate ne samo benefit meditacije u smislu "pražnjenja" uma, nego i punjenje energijom.

3 jutarnja rituala koje preporučuje Lujza Hej: Evo kako vaš život zavisi od prvog sata posle buđenja svakog dana...

Najbolje je meditirati ujutro, odmah nakon buđenja, pa preporučujem da se tokom vežbanja zakona budite 30 minuta ranije nego je što je vaš uobičajeni ritam i da se smestite u prostoriju gde vas niko neće ometati. Efekti meditacije su jači ukoliko slušate muziku za meditaciju ili ukoliko meditirate u prirodi, ali to uopšte nije bitno i nemojte da se sa tim opterećujete, ukoliko vam tako nešto nije moguće.

Kada se udobno smestite, narednih 20 minuta (ili koliko ste vremena odredili za meditaciju) pratite svesno svoj dah. Ne morate drugačije disati nego što uobičajeno dišete, niti razmišljati o tome kako trebate disati, nego samo treba da znate da dišete. Verovatno ćete na početku meditacije imati potrebu da se pomerite, nešto će vas zasvrbiti, misli će vam divljati. Ali, na vama je da ostanete mirni i mirno i dalje pratite svoj dah. Kada svesno pratimo dah, misli se umiruju i nakon nekog vremena dolazimo u područje praznine, gde osećamo kao da lebdimo, kao da smo beskonačni, neograničeni. To je polje čiste svesti i neograničene potencijalnosti.

Nemojte da očajavate ako to ne dostignete svakog puta ili ukoliko ne uspete da smirite misli. Samo istrajte i videćete šta će se desiti nakon nekoliko dana.

- Svakodnevno barem 10 minuta provedite u prirodi. Ne morate da idete u šumu, dovoljno je da sednete na klupu u parku ili na terasu i posmatrate zalazak ili izlazak Sunca, slušate ptice, osećate miris cveća. Možete i svesno da šetate od kuće do prodavnice i posmatrate prirodu i ljude oko sebe. Nemojte pronalaziti izgovore, uvek možete da nađete bar 10 minuta za vreme u kojem primećujete prirodu oko sebe.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.