Lavanda opušta, a ruzmarin donosi dobre promene: 5 biljaka koje mogu da pročiste energiju

Eterična ulja deluju na čoveka na više nivoa – fizičkom, psihičkom, mentalnom i duhovnom – i mogu da poprave imunitet i ubrzaju metabolizam, ublaže bolesti kože, uteše nas i smire, čak dovedu do duhovnih spoznaja. Zbog toga su se često i koristila u brojnim duhovnim praksama, molitvi i meditaciji.

Kaže se da eterična ulja sadrže sopstvenu inteligenciju i deluju tako što nam pomažu na svim navedenim nivoima, bili mi toga svesni ili ne. Na primer, eterično ulje lavande odlično je protiv upala na koži i jedno je od retkih koje može da se nanese direktno na opekotine od vatre ili sunca. To isto ulje smiruje i dobro deluje na san ako se kapne samo jedna kap na jastuk. Takođe pruža utehu, poput majčine, ako se udiše putem aroma lampe.

Aromatična astrologija: koje eterično ulje odgovara vašem horoskopskom znakuAromatična astrologija: koje eterično ulje odgovara vašem horoskopskom znakuEvo koje eterično ulje odgovara vašem horoskopskom zanku...

Međutim, ovo je samo jedan mali segment o delovanju eteričnih ulja. Ako želimo da ih učinimo delom svoje duhovne prakse, moramo da znamo koja ulja koristiti i koje poruke ili promene želimo da postignemo njihovom upotrebom. Za to je najbolje da sledite mali duhovni vodič o energetskom delovanju i duhovnim porukama eteričnih ulja.

Lavanda (Lavandula angustifolia)

Naziva se još i majkom aromaterapije jer je usko povezana sa asocijacijama na detinjstvo, i pomaže nam da rešimo neprijatne emocije i iskustva iz tog razdoblja, pogotovo ako su vezana za odnos s majkom. Takođe, pomaže nam da prihvatimo i zavolimo svoje unutrašnje dete, i to tako što ćemo prvo prema sebi osetiti bezuslovnu ljubav.

Poruka lavande: Opusti se, sve je u redu upravo onako kako jeste!

Pozitivna afirmacija: Volim i prihvatam dete u sebi.

Feng šui mirisi za srećan dom: evo kako kuća treba da miriše za privlačenje novca, a kako za susret ljubaviFeng šui mirisi za srećan dom: evo kako kuća treba da miriše za privlačenje novca, a kako za susret ljubaviPrivucite ljubav, novac i sreću opojnim mirisima! Evo za koje mirise feng šui stručnjaci veruju da privlače ostvarenje želja...

Čajevac (Melaleuca alternifolia)

Jača vitalnu energiju, osnažuje na svim nivoima i jača samopouzdanje, pa mu duhovno značenje uloge apotekara sasvim dobro odgovara.

Poruka čajevca: Prepusti se životnoj energiji i dopusti joj da struji tvojim telom!
Pozitivna afirmacija: Vitalna energija struji celim mojim bićem. Osećam snagu da mogu da činim dobro na svim nivoima.

Ruzmarin hemotip cineol (Rosmarinus officinalis)

Pokretač, cirkulator koji u duhovnom smislu predstavlja bliskog rođaka. Pokreće ustajalu energiju, pogotovo u slučaju kad nas je neka situacija ili osoba iscrpela.

Poruka: Počisti staro da bi stvorio prostor za novo!

Pozitivna afirmacija: Spremna sam na promene koje su dobre za mene, spremna sam za novo.

Dr Nada Petrović: Ovo su najlekovitije biljke SrbijeDr Nada Petrović: Ovo su najlekovitije biljke SrbijeDr Nada Petrović govori o biljkama koje su najbolje u borbi protiv stresa, ali i o onim koje su najdelotvornije za mladolikost,…

Slatka pomorandža, plod (Citrus sinensis)

Razmiče tmurne oblake i unosi vedrinu u emocije i misli. Njeno duhovno značenje je: brižni vrtlar koji plevi korov u našem duhovnom vrtu i pomaže plemenitim biljkama (pozitivnim mislima, osećanjima i spoznajama) da bolje rastu.

Poruka pomorandže: Uživaj u svakom trenutku života!

Pozitivna afirmacija: Uživam u svemu što mi život pruža – u malim i velikim stvarima. Uživam sada.

Mandarina, plod (Citrus reticulata)

Poznata je kao ulje dečje radosti. Njeno duhovno značenje je: dete. Podstiče smeh i dobro raspoloženje.

Poruka mandarine: Optimizam leči.

Pozitivna afirmacija: Sve sadašnje i buduće događaje u sebi i oko sebe prihvatam s nestrpljenjem i radošću.

Izvor: Sensa

Mary Novosel

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.