KARMA I BOLEST: šta su karmičke bolesti i kako ih prepoznati

Veruje se da karma može da izazove bolest - evo kako karmičke bolesti utiču na telo i dušu!

Reč karma potiče od sanskrita, drevnog sakralnog jezika hinduističkih naroda. U bukvalnom prevodu predstavlja reč "akcija". Međutim, u religijama koje su taj koncept usvojile tokom godina, on je uglavnom označavao radnju koja proizvodi posledicu. Mnogi su konceptu Karme dodali i nova zančenja, tvrdeći da to znači nije kazniti pojedinca, već ponuditi životne lekcije preko direktnog iskustva.

KARMA U DUHOVNOM SPIRITUALIZMU

U spiritizmu karmu doživljavamo kao plod koji su naši duhovi prikupili i doneli tokom ovog života. To je zbir iskustva i testova koji potiču iz drugih postojanja ili prošlih života. Svi naši prošli životi donose nam barem jednu vrstu karme.

Šta je karma: 12 zakona snage naših delaŠta je karma: 12 zakona snage naših delaDa biste prestali da se plašite i počeli da razumete svet karme i reinkarnacije, potrebno je da poznajete i određena karmička…

Upravo kroz ovu karmu javlja se potreba za reinkarnacijom, da bismo u narednim životima mogli da se konsolidujemo, učimo, rešimo karmičke zadatke i postanemo mudriji kroz njih.

ŠTA SU KARMIČKE BOLESTI

Bolesti karme, popularno poznate kao karmičke bolesti, su bolesti koje su posledice prošlih akcija koje se odražavaju na trenutni život, kroz mentalne, emocionalne ili fizičke modifikacije.

Kada se razbolimo, uzrok je obično spoljašnjost, poput izlaganja hladnom vetru, kontaminacija virusom koja je ušla u naše telo ili smanjena otpornost na stres. Međutim, kada govorimo o karmičkim bolestima, uvek će postojati unutrašnji faktori, mentalni ili emocionalni ostaci prošlih života koji nastaju u sadašnjem životu i, ako se ne adresiraju i ne reše - oni mogu nastaviti da se pojavljuju ponovo u budućim životima.

Ako smo u prošlosti bili veoma siromašni i mnogo patili od toga, uobičajeno je da budući životi razviju neku vrstu pohlepe, ne toliko negativnu, ali vrlo blizu da budemo štedljivi. Uvek ćemo štedeti stvari, pokušavajući potrošiti malo, jer negde u našoj podsvesti postoji predostrožnost da se nešto loše dogodi kada nemate novca.

Isti proces se ponavlja na različite načine u skladu sa karmičkim zakonima i može uticati na buduće živote. Problem je kada se to odražava na fizičkom nivou na vrlo negativan način.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.