Kako koristiti tamjan tokom molitve i meditacije: njegov miris donosi u dom mir i sreću

Eterično ulje tamjana - pomaže da umiritmo um i produbiti disanje pa je idealan za meditaciju i molitvu i sve slične duhovne aktivnosti.

Svako eterično ulje nosi dublje značenje za naše zdravlje i emocije. Mogu nam pomoći u prepoznavanju vlastitih mogućnosti i prelaženju granica koje nam je nametnula okolina, ali i onih koje smo si sami postavili. Eterična ulja naši su suptilni saveznici na putu spoznaje.

Eterična ulja smatraju se sačuvanom dušom biljke jer sadrže sve ono što neku biljku čini lekovitom i delotvornom u tretiranju raznih problema s kojima se svakodnevno suočavamo, bilo da je reč o onima vezanim uz lepotu, svakodnevnu negu, emocije, zdravlje, psihu ili duhovni rast.

Zlatna smola drevnog Egipta: šta sve leče tamjan i ulje tamjanovcaZlatna smola drevnog Egipta: šta sve leče tamjan i ulje tamjanovcaTamjan je vrsta mirišljave smole koja se dobija od azijskih i afričkih stabala Boswellia. Karakterišu ga brojne lekovite moći, a…

Eterična ulja koja se koriste u aromaterapiji čista su esencija biljke i može se sa sigurnošću reći da deluju kao lek, koji, ako se koristi razumno i namenski, može popraviti zdravlje i psihu čoveka.

Eterična ulja deluju na čoveka na više načina – fizički, psihički, mentalno i duhovno – pa mogu popraviti imunitet i ubrzati metabolizam, ublažiti bolesti kože, utešiti nas i smiriti, čak dovesti do duhovnih spoznaja. Zbog toga su se često i koristila u brojnim duhovnim praksama; molitvi i meditaciji.

Kaže se da eterična ulja sadrže vlastitu inteligenciju i deluju tako što nam pomažu na svim navedenim nivoima, bili mi toga svesni ili ne. Na primer, eterično ulje lavande odlično je protiv upala na koži i jedno je od retkih koje se može naneti direktno na opekline od vatre ili sunca. Isto to ulje smiruje, dobro deluje na san ako se kapne samo jedna kap na jastuk i pruža utehu, poput majčine, ako se udiše putem aroma lampe.

Međutim, ovo je samo jedan mali segment o delovanju eteričnih ulja. Ako ih želimo učiniti delom svoje duhovne prakse, moramo znati koja ulja koristiti i koje poruke ili promene želimo poručiti njihovom upotrebom. Za to je najbolje slediti naš mali duhovni vodič o energetskom delovanju i duhovnim porukama eteričnih ulja.

TAMJAN (Boswellia carterii)

Pomaže da umiritmo um i produbiti disanje pa je idealan za meditaciju i molitvu i sve slične duhovne aktivnosti. Topao, snažan i nezamenjiv miris ovog ulja u prostor će uneti mir i u nama podstaći duboku kontemplaciju, zbog čega i nosi duhovnu energiju sveca.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.