Indijanski medicinski točak života

Učenje o indijanskom medicinskom točku životase, prema indijanskoj tradiciji, može preneti samo usmenim putem.

Branka Mraz, urednica Izdavačke agencije "Grifon" i časopisa "Kroz prostor i vreme", preneće nam učenje o indijanskom medicinskom točku života koje se, prema indijanskoj tradiciji, može preneti samo usmenim putem. Tajnu koju će nam otkriti ilustrovaće mizikom i slikama simbola i obrednih predmeta Lakota Indijanaca (Sijuksa). Predavanje je zakazano za četvrtak 6. mart 2014. godine u 19.30, u prostorijama "LEILA Records&Books", Kralja Petra 41, u Beogradu.

Indijanski simbol medicinskog točka predstavlja kružni tok života. Duboki uvid u razumevanje faza čovekovog života povezano je sa značenjem četiri oblasti, emocionalnom, spiritualnom, fizičkom i mentalnom. Tradicionalno znanje koje je primenljivo na sistem vrednosti našeg vremena i vodi nas do sopstvenih korena.

Medicinski točak simbilično preslikava poredak svega stvorenog, on je vrsta mape pomoću koje se može bolje razumeti sopstveno mesto u univerzumu i život na zemlji. Pokazuje univerzalne principe prirode kako spoljašnje tako i psihičke i njihovo dovođenje u balans.

Medicinski točkovi i krugovi od kamena postavljeni su po celom svetu. Oni su ogledalo univerzuma a time i naše duše, simbol za povezanost i ravnotežu sveg života, elemenata, biljaka, životinja i čoveka.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.