Hrana koja aktivira svih 7 ČAKRI u telu: evo šta da jedete za zdrav organizam i dobru energiju

Evo koja hrana aktivira vaše čakre, donosi zdravlje i dobru energiju!

Hrana koju jedemo značajno utiče na kvalitet našeg fizičkog, ali i spiritualnog zdravlja, piše Lovesensa.

Svesto o hrani koju unosimo u naše telo jeste način broge o našem telu i duši, uspostavljanje istinske konekcije između ta dva dela.

Postoji i određena veza između hrane i čakri.

Tri ključne čakre za zdravlje žene: vežbe i ishrana za ravnotežu muladhara, swadhisthana i manipura čakreTri ključne čakre za zdravlje žene: vežbe i ishrana za ravnotežu muladhara, swadhisthana i manipura čakreBalans muladhara, swadhisthana i manipura čakre rešiće probleme bolnih menstruacija, lenjih creva i mnogih čestih tegoba kod…

Čakre su važan element na vašem spiritualnom putovanju, a njihova ravnoteža uzrokuje na zdravlje tela, uma i duha.

Čakre su naši unutrašnji energetski centri, a hrana koju jedemo svakog dana utiče na njihovo stanje i protok energije.

Hrana takođe poseduje svoju energetsku vibraciju, a veza između načina ishrane i čakri izgleda na sledeći način:

  • hrana ima jedinstvenu energetsku vibraciju
  • njena vibracija rani vaše čakre
  • vaše čakre se pri adekvatnoj ishrani aktiviraju

Ako birate način ishrane koji pogoduije vašim čakrama, imaćete viši nivo energije i podstaćićete energetsko zdravlje.

Postoje namirnice sa vibracijom koje mogu podstaći aktiviranje određenih čakri.

Evo koja hrana prija svakoj čakri u vašem telu:

Čakra 1 - korenska čakra | Muladhara - Smjštena je u osnovi kičme. Povezana je sa energijom, preživljavanjem, stabilnošću, komforom i sigurnošću. Njen element je zemlja.

Hrana koja odgovara korenskoj čakri je korenasto povrće (luk, cvekla), crvena paprika i crveno voće (trešnje, jagode, višnje)

Čakra 2 - Sakralna čakra | Svadhishthana - Smeštena je u donjem delu stomaka. Povezana je senzualnošću, seksualnošću, zadovoljstvom, društvenosti i emocijama. Njen element je voda.

Hrana koja odgovara sakralnoj čakri je najčešće narandžaste boje - bundeva, šargarepa, pomporandža, mandarina, mango, kajsija.

Čakra 3 - Čakra solarnog pleksusa | Manipura - Smeštena je u predelu pupka. Povezana je sa snagom, ličnošću, moći, odlučnošću i samopoštovanjem. Njen element je vatra.

Hrana koja najviše odgovara ovoj čakri: ovsene pahuljice, orašasti plodovi, ananas, banana, kruška, beli krompir, limun.

Čakra 4 - Srčana čakra | Anahata - Smeštena je u sredini grudnog koša, iznad sternuma. Povezuje ga ljubav, prihvatanje, saosećanje i iskrenost. Element je vazduh.

Hrana koja odgovara povoj čakri je najčešće zelene boje - jabuke, avokado, zeleno lisnato povrće, krastavac, tikvica, karfiol, kruška, boranija, kupus.

Čakra 5 - Grlena čakra | Vishuddha - Lociran je u predelu grla. Povezana je sa komunikacijom, izražavanjem, kreativnošću i inspiracijom. Njegov element je etar/zvuk.

Osma čakra je portal čiste božanske energije: kako se aktivira Zvezda duše (Aureola)Osma čakra je portal čiste božanske energije: kako se aktivira Zvezda duše (Aureola)Šta su transpersonalne čakre i kako se radi sa osmom čakrom, Zvezdom duše... pročitajte!

Hrana koja najviše odgovara su sveže ceđeni sokovi, smokve, alge, kruške, dinja.

Čakra 6 - Čakra trećeg oka | Ajna - Smeštena je na sredini čela. Povezana je sa intuicijom, lucidnošću, meditacijom i poverenjem. Njegov je element svetlost.

Hrana koja joj odgovara - voće i povrće ljubičaste boje (šljive, patlidžan, borovnica, kupinacrno grožđe)

Čakra 7 - Krunska čakra | Sahasrara - Smeštena je na vrhu glave. Povezana je sa znanjem, svešću, ispunjenjem i duhovnošću. Misli su njen element.

Najviše je aktiviraju čista voda, svež vazduh i sunčeva toplota i svetlost.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.