Entuzijasta na putu akcije

Šta privlači vašu dušu? Jeste li preduzimljivi i imate li snažnu potrebu da preuzmete inicijativu? Onda je put akcije upravo za vas.

Na osnovu Jungovih arhetipova, holistički terapeut Cassandra Lorius opisala je u svojoj knjizi "Homeopatija za dušu" različite arhetipske puteve čije istraživanje vam može pomoći da definišete šta privlači vašu dušu.

Zadatak ljudi opredeljenih za put akcije je da na svetovnom planu manifestuju duhovne istine; oni kroz organizovane aktivnosti donose svest o carstvu duše. Njihov cilj je da spoznaju načine na koje se stvari dešavaju, kako planiramo i kako delujemo.

Osobe na ovom putu imaju sposobnost da iza sveta privida prodru u samu srž stvari. Kod njih se razvija sposobnost oštroumnog posmatranja. Poseduju kvalitete kao što su održiva motivacija, visoko kreativan pristup, jasnoća, brižnost, metodičnost i svesno obraćanje pažnje na detalje.

Proaktivni su i uspešni u postizanju svojih ciljeva, jaki su, dinamični i živahni. Pokreću i animiraju druge. Entuzijaste su, preduzimljivi su i imaju osećaj za inicijativu. Praktični su, uspešni i vredni.

Brzo razmišljaju, prodorni su i znaju šta hoće. Svesni su procesa i prepreka na svom profesionalnom polju. Međutim, mogu postati previše kritični, tvrdoglavi, skloni perfekcionizmu, radoholičari koji se suviše identifikuju sa ciljevima. Mogu biti odvojeni od svoje emocionalne strane, nametljivi, agresivni i nestrpljivi.

Može im biti potrebno da razjasne svoje stavove prema moći, kako ličnu snagu ne bi koristili u svrhu kontrolisanja drugih. Svoju snagu treba da shvate kao neosporni atribut carstva duše, a ne kao pripadnost svom egocentričnom carstvu.

Maja Pakić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.