Dve jednostavne vežbe za prisustvo u sadašnjosti

Vežbanjem jednostavnih stvari možemo uvežbavati svoj um da živi u sadašnjosti.

dve vezbe.jpg

dve vezbe.jpg

Spiritualni učitelj Ekhart Tole veruje u uvežbavanje života u sadašnjosti. On tvrdi da savremeni život čini vezu sa sadašnjošću velikim izazovom, zbog ubrzanja koje prožima sve njegove aspekte. Međutim, on nudi i dve neverovatno lake vežbe koje svako može da uvežbava i da tako istinski živi - u bilo kom trenutku, i bilo gde.

Najjednostavnije pitanje koje možemo sebi da postavimo, a koje nas momentalno vraća u sadašnjost, kaže Tole je "da li još dišem. U trenutku kad se to upitate, osetićete kako vam vazduh preplavljuje telo i zatim izlazi iz njega... U tom trenutku, ulazite u stanje sadašnjosti. Čak i ako je to na samo pet sekundi.

Druga vežba koju Tole predlaže uključuje sva naša čula koja koja koristimo u svakodnevnim, običnim postupcima, kao što je, na primer, pranje ruku.

"Radite to svesno", kaže Tole. "Na primer, potrudite se da osetite dodir vode. Omirišite sapun. Akutna svesnost čulne percepcije uključuje gledanje, slušanje, dodirivanje. A to vas vodi u sadašnjost."

Ove vežbe možda predstavljaju mali napor u početku, ali Tole kaže da one na kraju postaju naša druga priroda. "Što više budete unosili trenutke sadašnjosti u svoj život, to će se više stari obrasci postepeno rastvarati", kaže on.

Prosto, vežbanjem ovako jednostavnih stvari ponovo uvežbavamo svoj um, na drugi način.

Kristina Ivanović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.