Duhovno partnerstvo: 7 znakova koji otkrivaju da smo u evolucijskom odnosu s partnerom

Dobar odnos sa partnerom počinje dobrom komunikacijom.

U svom online programu „Integralno prosvetljenje", duhovni učitelj Craig Hamilton podelio je odnose u tri kategorije:

1) Osobe koje nisu zainteresovane za vašu ili vlastitu ličnu/duhovnu evoluciju.
2) Osobe koje su znatiželjne i zainteresovane za ličnu/duhovnu evoluciju, ali nisu toliko predane na duhovnom putu kao i vi.
3) Osobe koje potpuno predano rade na sebi i napreduju s vama u aktivnom partnerstvu (Craig Hamilton to naziva "evolucijskim odnosom")

Šta je to "evolucijski ili duhovni odnos"? Craig Hamilton navodi da u takvom odnosu nije toliko bitna telesna ljubav. Ta dimenzija često može samo da zakomplikuje stvari. On kaže da veliki broj ljudi oseća kako postoji potencijal za izvanrednu vrstu međuljudskih odnosa, obeleženu neviđenom razmenom intimnosti, ranjivosti, autentičnosti i transparentnosti, bez ikakvih granica ili prepreka, istinsko bivanje van ega.

Kako biti u dobrom odnosu i sa roditeljem i sa partnerom: zašto su neke majke prevelike zaštitnice...

Mnogi su osetili potencijal dinamičnog odnosa, oslobođenog starih obrazaca, vitalnog i uspešnog, potencijal odnosa koji se odupire porivu da počiva na poznatoj teritoriju. Možda ste iskusili ovakvu dinamiku u vezi, ali izazov je ostati na rubu, kretati se prema napred, bez usvajanja destruktivnih obrazaca, zbog kojih bi mogli da počnemo da razmišljamo kako ovakva vrsta odnosa nije moguća.

Vrlo malo odnosa napreduje do treće razmere. Kako ćete znati da je osoba spremna taj put proći s vama? Kakav bi to odnos uopšte bio? Craig nas uči kako da budemo proaktivni u negovanju takvih odnosa.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.