Duhovna lestvica Božidara Mandića: 9 životnih vrednosti koje poštuje Porodica Bistrih Potoka

Sloboda je veliki stepen odgovornosti sopstvenog puta...

Živeći u prirodi, prolazeći kroz razna životna iskustva i cikluse - pre svega mislim na one unutrašnje, ali i događajne - došao sam do nekih saznanja o vrednostima života i duhovnih snaga. Putujući i otkrivajući, tragajući i sazrevajući, jedno od najvažnijih znanja koje sam dobio je Duhovna lestvica.

U nju je utkan gotovo ceo moj život i esencijalnost ka čemu sam stremio. Ona je kao moj lični ugovor sa višim svetovima. Lestvica se sastoji od devet stupnjeva i već taj broj govori o njenoj potpunosti. Broj devet je završni broj u hijerarhiji brojeva. Posle njega brojevi se samo ponavljaju.

Šta znači smirenost srca: smirenjem do vrline nad vrlinama...

Njegovo postojanje datira pre Vremena i Prostora, pa se o broju devet može govoriti kao o kontinuiranom božanstvu. Broj devet je broj uzvišene prosvetljenosti svetlosti, zvuka i energije - tri trojstva iz kojih je nastala materija i život. U samoj grafičkoj izražajnosti on je obrnut od broja šest (zakonitog broja Đavola), tako broj devet izražava prirodnost, pozitivnost - on je broj Hrista.

Lestvica se u meni kristalizovala dugi niz godina, a onda se odjednom, ovde u Brezovici, gnostičkim strelicama formirala u velikoj jasnoći. Njena uzlazna vrednost nastala je u jednom dahu. Osećao sam je veoma precizno. U gnostici se nikad, ili bar vrlo retko postavljaju pitanja - odgovori stižu sami.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.