Dalaj Lama: Šta treba da uradimo kada nas neko povredi

"Budite ljubazni kad god je moguće, a uvek je moguće."

Dalaj Lama je jednom izjavio - "Ako danas pogledate svet, šta je rešenje za sukob? Da li će nasilje biti rešenje za sukob? Ne ... put mira je jedini realan način da se sukobi reše."

Ali, kako pronaći efikasan put mira? Mir se pronalazi kroz našu vlastitu sposobnost negovanja oproštaja.

U knjizi "Mudrost oproštenja", Dalaj Lama kaže, "Moje prve misli kada se probudim su: Buda i njegovo učenje o saosećanju i opraštanju."

Dalaj Lama - moćna poruka koja menja živote: Žrtvujemo zdravlje za novac, pa trošimo novac da obnovimo zdravljeDalaj Lama - moćna poruka koja menja živote: Žrtvujemo zdravlje za novac, pa trošimo novac da obnovimo zdravljeDalaj Lama - Poruka koja će vas netarati da zastanete i dobro razmislite o svomn životu!

Razmislite, šta bi se sve promenilo u životu svakog od nas kada bi se svi budili na ovaj način? Bez obzira kako se neka osoba ophodila prema nama, naša prva misao bi trebala da bude - kako da zadržim ljubav umesto besa? Ako nešto u životu ne krene onako kako smo želeli to ne znači da treba da budemo agresivni jedni prema drugima, već da slobodno pokažemo da smo povređeni i istinski oprostimo drugoj strani.

"Ako razvijem loša osećanja prema onima koji se loše odnose prema meni, to će samo uništiti moj duševni mir. Ali ako im oprostim, um mi postaje smiren", kaže Dalaj Lama.

To je jedini ispravan put u životu. Da bimso osetili pravu ljubav, moramo naučiti da opraštamo.

Dalaj Lama - postoji 6 vrsta energetskih vampira: evo kako se najbolje zaštititi od toksične i negativne energijeDalaj Lama - postoji 6 vrsta energetskih vampira: evo kako se najbolje zaštititi od toksične i negativne energijeSmernice za miran i skladan život! Dalaj lama otkriva kako da se zaštitimo od toksičnih ljudi i negativne energije...

Iako praštanje deluje tako jednostavno, nije tako lako naučiti da praštamo istisnki. Ali, redovnim praktikovanjem praštanja, ono će postati naš sastavni deo života koji će brige i emotivni teret odbaciti, a prihvatiti mir.

Orva stvar koju treba da usvojite da biste naučili iskreno da oprostite jeste LJUBAZNOST.

I zato se uvek setite sledeće Dalaj Lamine poruke: "Budite ljubazni kad god je moguće, a uvek je moguće."

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.