Buda i biznis: da li znate kako izgledaju sirovi dijamanti

Skriveni potencijal u svemu je najčistija i apsolutna istina i svaki delić tog potencijala čist je koliko i apsolutna realnost.

Prema starom tibetanskom običaju, dijamanti predstavljaju skriveni potencijal u svemu. Sirovi dijamant izgleda kao blatnjavi kamičak - malo čistog kristalnog leda zarobljenog ispod išarane braonkaste ili maslinastozelene površine

To je zapravo običan ugljenik koji je usled visokih temperatura istopljen u vulkanskim kraterima i dugo ostao izložen izuzetno visokom pritisku u unutrašnjosti Zemlje. Taj proces menja atomsku strukturu sirovog ugljenika u dijamantu.

Tibetanski i mandarin kvarc: kristali koji isceljuju dušu, pročišćavaju meridijane i osnažuju telo...

Grafitno olovo i ugljenik dijamanta su, zapravo, napravljeni od iste materije, samo su atomi u grafitnom olovu vezani u slabe ravni, a u dijamntu su savršeno simetrični pod svakim uglom, tako da slabi slojevi ostaju uvek vezani i to ga čini najtvrđim objektom koji postoji. Svaki dijamant, gde god da se nalazi, sačinjen je od istog jednostavnog ugljenika i ima istu anatomsku strukturu. Sve do molekulranog nivoa svaki delić dijamanta je potpuno isti po svom sklopu, kao i svaki drugi deo tog dijamanta.

Dijamant je i najjača materija u univerzumu. Bezbroj puta je tvrđi od čelika - ništa ne može da ga izgrebe. Zapravo, samo dijamant može da izgrebe drugi dijamant i to samo ako je izgrebani dijamant pod „mekim" uglom, i ta se tehnika koristi za brušenje. Ako brusilac pritisne sirovi kamen pod oštrim uglom malo više nego što je potrebno, kamen će početi da seče kroz samo tocilo.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.