Ako ste blokirni i energetski iscrpljeni, ovo treba da uradite: čudesna vežba uzemljavanja donosi radost u trenutku

Biti prisutan u telu je nešto što podrazumevamo, no, ipak, mnogi od nas nisu svesni nepovezanosti sa telom i sa osećajima u njemu, a samim tim, i nepovezanosti sa sadašnjim trenutkom.

Kada nismo u telu, javljaju se blokiranost – kada malo ili ništa ne osećamo, i preplavljenost – kada su emocije toliko jake da ne možemo da se povežemo sa sadašnjim trenutkom i da budemo funkcionalni. Ako se prepoznajete u navedenom, ono što mnogo može da pomogne je utelovljavanje – proces ovladavanja svojim telom.

Telo šalje važne signale, a evo kako da ih protumačite: otkrijte šta vam poručuju upaleTelo šalje važne signale, a evo kako da ih protumačite: otkrijte šta vam poručuju upaleIako se upale smatraju normalnom pojavom, zapravo ih treba posmatrati iz psihosomatskog ugla, kao reakciju na naša ograničenja i…

Kada previše razmišljamo, brinemo, analiziramo, ako smo odsutni mislima i odvojeni od onoga što se u datom trenutku događa oko nas, takođe nismo u svom telu. Tada smo u svojoj glavi, sva energija je podignuta u gornje delove, a donji delovi tela su ispražnjeni. Tada nismo ni u sadašnjem trenutku, već u prošlosti ili budućnosti. Kao da nismo centrirani u sebi, kao da je naša energija van nas, umesto da je u nama. I kada tako funkcionišemo, sve nam je u životu makar malo teže nego što je to slučaj kada smo potpuno prisutni u sebi u sadašnjem trenutku.

Vežba uzemljavanja:

Stanite bosih nogu, blago savijte kolena (obično kažemo da ih „otključamo“) i fokusirajte pažnju na svoje telo i osećaje u njemu. Posvetite nekoliko trenutaka udisanju i izdisanju uz fokus na dah, a zatim svoju pažnju usmerite na stopala i osvestite kako je u njima. Osetite kako vaša stopala dodiruju podlogu na kojoj stojite, osetite teksturu poda pod sobom, osetite da li je u stopalima toplo ili hladno, da li su opuštena ili stisnuta.

Postanite svesni činjenice da vaša stopala podržavaju celo vaše telo i nose vas kroz život. Kada ste na ovaj način spustili svest u stopala, otvorenih očiju zamislite da iz njih puštate korenje duboko, duboko, u središte zemlje. Zamislite krupno i sitno korenje kako se grana svuda pod vama i kako vas drži čvrsto uzemljene. Zatim postanite svesni energije Zemlje, zamislite je kao energiju narandžasto - crvenkaste boje koja prožima celu Zemlju.

8 znakova koji pokazuju da će vas partner zauvek voleti: ovo je tajna večne ljubavi8 znakova koji pokazuju da će vas partner zauvek voleti: ovo je tajna večne ljubaviLjubav koja traje večno zahteva posvećenost zajedničkoj budućnosti, nežnost i poštovanje - 8 znakova koji pokazuju da će vas…

Dopustite da ta energija uđe u vaše korenje i, uz svaki novi udah, zamislite kako energija Zemlje – snažna i postojana – uplivava u vaše telo, u vaš energetski sistem i čini vas snažnijim. Vidite kako narandžasto - crvenkasta energija ispunjava vaša stopala, listove, bedra, karlicu, predeo stomaka, grudi, ramena, ruke, vrat, glavu. Kada osetite tu energiju u telu, može da se desi da vam se ruke, „same od sebe“, podignu malo uvis i da tako stoje do kraja vežbe.

Upijte u sebe ovu energiju, dopustite da ispuni svaku vašu ćeliju i sve čakre, i postavite nameru da vam ta energija bude na raspolaganju kad god vam je potrebna, a naročito u kriznim situacijama kada je neophodno da budete prisebni i prisutni. Radite ovu vežbu svakodnevno, bosi i sa blago savijenim kolenima. Ako imate priliku, radite ovu vežbu u prirodi, stojeći na zemlji, najbolje u blizini nekog drveta. I uživajte u blagodeti svesnog bivanja u telu!

Izvor: Lovesensa

Manja Šumadinac

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.