Ako postite Veliki post, ovo važno pravilo ne smete zaboraviti: evo šta treba da uradite svaki dan za pročišćenje duše

Veliki post je počeo 11. marta i trajaće sve do Vaskrsa 28. aprila 2019. godine - evo na koje pravilo tokom posta ne smemo da zaboravimo!

Post podrazumeva odricanje od određene hrane, loših navika, poroka, a sve u cilju pročišćenja duše i tela, piše Lovesensa.

Iako smo spremni da se odreknemo određene hrane, važno je odreći se i loših misli, izbrisati negativne elemente iz duše i otvoriti srce za dobru energiju i ljubav. Period posta podseća da uvek treba težiti emotivnom ispunjenju kroz prave vrednosti, a ne kroz materijalne stvari koje trenutno obraduju dušu i tako naše srce biva obmanuto.

Patrijarh Pavle: O postu i pričešćivanjuPatrijarh Pavle: O postu i pričešćivanjuValja stalno živeti tako da se pričešću čiste savesti može redovno pristupati...

Ukoliko postite, cilj nije da budete nesrećni ili da osećate neki nedostatak što raskidate sa nekim stavrima iz svakodnevnog života, poput omiljenog mrsnog jela. Važno pravilo tokom posta jeste da vas takva odricanja raduju, jer ste napokon spremni da očistite dušu od neprijatnih osećanja i crnih misli, a telo od štetnih materija.

Radujte se što ste posvećeni spasenju svoje duše, njenom isceljenju i što će vam čista energija doneti osećaj mira za kojim svako od nas čezne u brzoj i napetoj svakodnevici.

Vladeta Jerotić o velikoj i najtežoj hrišćanskoj vrlini: ovo pomaže da se lakše suočite sa teškoćama u životuVladeta Jerotić o velikoj i najtežoj hrišćanskoj vrlini: ovo pomaže da se lakše suočite sa teškoćama u životuDa li je smirenje zaista moguće i koliko je važno da budemo u harmoniji sa samim sobom kako bismo se lakše nosili sa svim…

Radujte se što ste otvorili dušu za ljubav prema Bogu i bliskim ljudima.

Radujte se što ćete čistog srca ući u jedan novi životni ciklus, spremniji za svaki izazov.

Radujte se jer vas očekuje milost i prosvetljenje duše zbog vašeg truda.

Ovo važno pravilo koje se često u postu zaboravi podseća na reči apostola Pavla: "Uvek se radujte, neprestano se molite, za sve blagodarite!"

Neka mir i ljubav ispune vašu dušu!

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.