Ako ovo uradite u narednih 7 dana, očekuje vas vredna nagrada: običaj koji se poštuje u četvrtoj nedelji Vaskršnjeg posta

Počela je sredoposna nedelja - veruje se da poštovanje jednog običaja donosi posebnu nagradu čistim dušama!

Četvrta nedelja Velikog posta naziva se sredoposna nedelja jer označava sredinu Vaskršnjeg posta, piše Lovesensa.

Ova nedelja je jako važna, jer označava da je do Vaskrsa ostalo isto onoliko dana koliko je prošlo od početka posta.

Magično ukrašavanje jaja za Uskrs: 8 najlepših ideja za farbanje ombre jaja (FOTO)Magično ukrašavanje jaja za Uskrs: 8 najlepših ideja za farbanje ombre jaja (FOTO)Zabavite se i ukrasite uskršnju korpu ombre jajima ili jajima u bojama duge! Pogledajte najlepše predloge za ukrašavanje jaja za…

U ovoj nedelji pravoslavni vernici pripremaju se za veliki hrišćanski praznik Blagovesti, a tokom sredoposne nedelje poštuje se jedan običaj.

Tokom ove nedelje treba izbegavati izgovaranje ružnih reči i opomeneti sebe svaki put kada vam neka neprikladna reč ili ružna misao optereti dušu. Ovaj običaj simbolizuje važnost početka sticanja dobrih navika i primenjuje se zbog brisanja negativnih misli i reči.

Pored ovog običaja, veruje se da na sredoposnu nedelju treba posebno da se trudimo i vredno radimo. Ukoliko se istaknemo marljivošću u školi ili na poslu, očekuje nas vredna nagrada za naš trud.

Neka u vašoj duši vlada mir!

Sve što vašem domu treba za USKRS: ideje za najlepše uskršnje dekoracije (URADI SAM)Sve što vašem domu treba za USKRS: ideje za najlepše uskršnje dekoracije (URADI SAM)Maštovite, elegantne ili moderne? Izaberite najlepšu i najzanimljiviju dekoraciju vašeg doma za Uskrs!

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.