10 važnih životnih saveta budističkih monaha: evo kako da uvećate šanse za srećan i ispunjen život

Svi odgovori su u nama, samo treba gledati u pravom smeru i verovati sebi.

Ispunjen život je mnogo više od lepe kuće ili modernog automobila. Budistički monasi očigledno su to shvatili, jer njihove glavne vrednosti nisu materijalne.

1. Ne prestajte da pokušavate

Najgore, što nam je donela tehnologija je lenjost. Važno je pokušavati više puta, pre nego što se odustane.

Takođe je važno isprobati različite pristupe. Kada shvatite da je sve beskorisno, tada treba to prihvati i ići dalje, ali da odustanete pre isprobavanja svih varijanti, vi prosto nemate pravo. Šta god da radite, to zahteva strpljenje. Morate u sebi razviti snagu i motivaciju "nikada ne prestajte da pokušavate".

2. Svi odgovori dolaze iznutra

Osnovni princip monaha je korišćenje intuicije. Da bi se nosili sa problemima, koje svet obrušava na vas, mora se koristiti šesto čulo. Budističkim učenicima se daje samo malo informacija, pomoću kojih moraju da rešavaju velike probleme. To je deo priprema za poimanje sveta u svoj njegovoj veličini. Univerzum nam otvara vrata, ali moramo biti spremni da prihvatimo njegova znanja, sledeći svoj put i ne razočaravajući se u startu, zbog nedostatka odgovora.

Svi odgovori su u nama, samo treba gledati u pravom smeru i verovati sebi.

Kako da čujete svoju intuiciju: kada pojačate intuiciju, u životu vas očekuju magične stvariKako da čujete svoju intuiciju: kada pojačate intuiciju, u životu vas očekuju magične stvariKada sam se prepustila intuiciji, donela mi je neverovatne blagodati, fantastične prilike i ljude. To mi je prepuštanje pomoglo…

3. Poraz - je deo rasta

Ovo je lekcija koju mnogi nijesu osvestili. Greška ili poraz liče na nešto loše, što u stvari nije istina. Uvek postoje dve strane medalje. Neuspesi i greške - su proces učenja, u tome je njihova lepota. Neko vam može predati vrednu lekciju, ali vi nećete shvatiti njenu pravu vrednost, dok je ne doživite lično. Porazi i neuspesi su važan deo života, ali uprkos svemu mi se plašimo da učestvujemo u procesu takve obuke. Monasi znaju, da sve u životu ima dve strane: iza dobra sledi loše, isto tako rast je nemoguć bez neuspeha.

4. Spoznajte silu prolaznosti

Nepostojanost je jedan od najvažnijih postulata budističkog učenja i onaj ko shvata njegovu suštinu, može u potpunosti shvatiti život. Ništa nije trajno, i što pre to shvatite i prihvatite, pre ćete moći da živite potpun život bez praznih očekivanja.

5. Naučite se umetnosti strpljenja

Za neke ljude, strpljenje izgleda nedostižno. Obratite pažnju kako se oni brzo naljute? Sve ima svoje vreme i mesto. Vreme je u rukama čoveka, zato ono ne treba da vas razočara. Strpljenje je definitivno vrlina, i kada možete da se kontrolišete, bićete na putu ka ispunjenom i srećnom životu.

6. Zaboravite šta misle drugi ljudi

Društvo ima sposobnost da programira naš ego. Stalno nas brine, šta drugi ljudi misle ili govore o nama. Hranjenje sopstvenog ega, nije normalno, a ako mislite, da će vas to učiniti srećnim, duboko grešite. Jak ego, ne znači da ste i vi takođe srećni. Ako se možete odvojiti od sopstvenog ega, tada ćete rasti duhovno. Morate da se fokusirate na ono što mislite i osećate, a ne na ono oko vas. Samo u tom slučaju, uspećete da postignete harmoniju sa sobom.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.