Sve je stalo u samo 15 kvadrata, a kuća izgleda čarobno: zavirite u najlepši mali praktičan dom (FOTO, VIDEO)

Pogledajte kako izgleda ovaj praktičan i prelep mali dom od samo 15 kvadrata!

Autor i voditelj emisije "Living Big In A Tiny House" Brajs Langston oduvek je očaran jednostavnim životom u malom prostoru u kojem se štedi energija i vodi se jednostavan i ekološki svestan način života, piše Lovesensa.

Nakon što je obišao mnoge male i praktične domove i snimio brojne emiisije, Brajs je odlučio i da se posveti izgradnji svog malog praktičnog doma, od svega 16 kvadrata, piše Lovesensa.

Njegova mobilna kuća na točkovima ima nekoliko specifičnosti, a jedna od njih je solarni sistem koji skuplja toplotu i zagreva vodu, a drugi je skupljanje kišnice. Preko ovog sistema skupi se oko 200 l kišnice koju Brajs može upotrebiti za lične potrebe.

sve-je-stalo-u-samo-15-kvadrata-a-kuca-izgleda-carobno-zavirite-u-najlepsi-mali-praktican-dom-foto-video

Brajsov dom trenutno je parkiran na gradskom parkingu na Novom Zelandu, a ono što ga je oduševilo kod malih kuća, jeste ideja da možete imati svoj dom bez posedovanja zemljišta i da svoju kuću možete preseliti na bilo koje mesto na svetu. To je još jedan sjajan razlog da pretvorite svoj dom u nešto jednostavno, praktično i očaravajuće.

Kuća poseduje dobru izolaciju, a pri uređenju enterijera Brajs se odlučio za skandinavski stil i kombinaciju bele sa bojom drveta.

Kuhinja u ovom domu je vrlo praktična, poseduje tri sudopere, pokretnu dasku za sečenje i praktične fioke sa pregradama. Frižider je mali, ali Brajs ističe da je to sasvim dovoljno i dodatno vas podstiče na svesnu kupovinu namirnica.

sve-je-stalo-u-samo-15-kvadrata-a-kuca-izgleda-carobno-zavirite-u-najlepsi-mali-praktican-dom-foto-video1

U ovom malom domu postoji i poseban prostor za rad, kao i deo za odmaranje i čitanje knjiga. Jednostavno i praktično kupatilo skriveno je iza kliznih vrata, a osnovna dekoracija su biljke kojih Brajs želi još više da posadi.

Ono što najviše oduševljava u jesu stepenice koje, osim što vode do dela za spavanje, predstavljaju i idealan prostor za skladištenje. U skoro svakoj stepenici nalaze se fioke u koje se mogu odložiti stvar. Na primer, jedna stepenica je prostor za odlaganje garderobe, a druga prostor u kojem se nalazi sistem za kontrolu solarne energije i skupljanje kišnice.

sve-je-stalo-u-samo-15-kvadrata-a-kuca-izgleda-carobno-zavirite-u-najlepsi-mali-praktican-dom-foto-video4

Kada se popnete uz praktične stepenice nailazite na prostor za spavanje u kojem je smešten veliki krevet, a na vrhu plafona nalazi se prozor koji omogućava da pred spavanje gledate u zvezde.

sve-je-stalo-u-samo-15-kvadrata-a-kuca-izgleda-carobno-zavirite-u-najlepsi-mali-praktican-dom-foto-video8

Pogledajte u video prilogu kako izgleda ovaj čaroban mali dom od samo 15 kvadrata! 

Izvor: Lovesensa

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.