Zdravlje CREVA utiče na stanje celog IMUNITETA: evo kako na prirodan način sačuvati crevnu mikrofloru

Većina ćelija imuniteta smešteno je u probavnom traktu! Evo kako očuvati crevnu mikrofloru...

Skoro 80 odsto ćelija imuniteta smešteno je u probavnom traktu, tako naše celokupno zdravlje zavisi od stanja debelog creva. Kada dođe do poremećaja crevne mikroflore, prve posledice događaju se u probavnom sistemu, a potpom u imunološkom sistemu. Ove nepovoljne promene mogu povećati rizik od raznih bolesti.

Kada je crevna flora u neravnoteži, može doći do sledećih posledica:

  • dijareja
  • crevne infekcije
  • sindrom nervoznih (iratibilnih creva)
  • Kronova bolest
  • netolerancija na laktozu
  • hronična upala stomaka
Rizično po organizam! Da li su vaša creva dehidrirana: ovo stanje može da izazove ozbiljna oboljenjaRizično po organizam! Da li su vaša creva dehidrirana: ovo stanje može da izazove ozbiljna oboljenjaŠta se dešava u crevima ako ne popijete dovoljno vode na dan? Evo koja oboljenja izaziva dehidratacija creva i kako sprečiti ovo…

Da biste sačuvali ravnotežu crevne mikroflore, potrebno je da vaša ishrana bude uravnotežena. Uključite u ishranu fermentisanu hranu, kao što su kiseli kupus, kiseli krastavci, jogurt, kefir, miso supa, turšija, kombuha, šljiva, crna čokolada, mladi beli sir, masline... Sve ove namirnice su prirodni probiotici koji doprinose održavanje nivoa dobrih bakterija u crevima koje su neophodne za varenja.

Ukoliko imate simptome koji ukazuju na neko oboljenje creva, važno je da se konsultujete sa stručnjakom. Moguće je da ćete kao terapiju dobiti suplemente u vidu probiotika koji održavaju balans korisnih bakterija u crevnoj mikro flori.

Kako očistiti creva od otrova i sprečiti oboljenje: ovaj napitak eliminiše opasne toksine iz stomaka (RECEPT)Kako očistiti creva od otrova i sprečiti oboljenje: ovaj napitak eliminiše opasne toksine iz stomaka (RECEPT)Prolećni detoks je važna odluka za vaše zdravlje, a evo kako izbaciti štetne materije iz creva! Ovaj domaći napitak je odličan…

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.