4 NAMIRNICE ZA ZDRAVLJE JETRE: Važno je da ih jedete svakog dana

Četiri namirnice za zdravu jetru!

Doktor Anthony William svet je iznenadio svojim pogledima na uzroke najčešćih bolesti današnjice. U središtu njegovih istraživanja i njegove zadnje knjige u izdanju Planetopije je jetra - organ koji čuva naše telo i detoksikuje ga, a mi ga neretko ‘pretrpavamo’ do iznemoglosti i ne pomažemo mu da radi u našu korist. Vreme je da to promenimo. Ovo su namirnice koje čuvaju zdravlje jetre.

Jabuke

Pružaju živu vodu kako bi se podržala sposobnost hidratacije jetre, odnosno, kako bi jetra mogla pohranjivati vodu te je, po potrebi, vraćati natrag u krvotok kad se javi stanje dehidriranosti ili sindrom prljave krvi. Voćne kiseline u jabukama podupiru proces čišćenja jetre raspršujući toksični film koji se gomila na zidovima skladišnog prostora. Jabuke izgladnjuju bakterije, viruse, kvasce, plesan i druge gljivice u crevima i jetri. Odlične su za rastvaranje žučnog kamenca.

Pročitajte još:

Izazov za jačanje imuniteta: pojedite 1/2 kašičice ove namirnice svakog jutra i bićete zaštićeni od virusa i prehlada

5 namirnica koja uništavaju zdravlje jetre: izbacite ih iz ishrane što pre

Celer

Celer obnavlja proizvodnju žuči u jetri, kao i snagu te složenu strukturu žuči, koja je kod većine ljudi u disbalansu. Ako se klasteri soli vežu na otrove i toksine koji slobodno kolaju u jetri te ako ih ispiru kroz krvotok, oni ostaju vezani za te otrove i toksine sve dok sigurno ne napuste telo putem bubrega ili creva.

Celer čisti jetru te istovremeno smanjuje njenu vrućinu na prihvatljivu razinu. On je najbolje sredstvo za oporavak žučnog mehura, koji s vremenom pomaže da se rastvori žučni kamenac te uslijed tog procesa postaje tako malen da više ne uzrokuje tegobe. Natrij u celeru također širi žučovod kako, u slučaju da do njega dođe veliki žučni kamen, ne bi bio sužen i krut. Uklanja sluz iz creva i jetre te jača proizvodnju nepoznate mešavine sedam kiselina hlorovodične kiseline u želucu. On raspršuje masne stanice u jetri.

Celer je moćna lekovita biljka koju nikad ne bismo trebali zaboraviti.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.