Magnezijum hlorid (nigari) za podmlađivanje: oralna ili transdermalna upotreba za detoks i lečenje

Magnezijum hlorid ili nigari, na Dalekom istoku, a sve češce i u zapadnoj medicini, smatra jakim saveznikom u prirodnim metodama očuvanja i obnavljanja zdravlja.

Magnezijum hlorid opisuje hemijski sastav nigarija. Japanska reč nigari u prevodu na naš jezik mogla bi biti „gorčilo". Nigari nastaje kao nusprodukt pri ekstrakciji kuhinjske soli iz morske vode, a upotrebljava se za zgrušavanje sojinog mleka koje ceđenjem i presovanjem postaje tofu. To je oblik u kojem je nigari najviše poznat zapadnjacima. Svi oni koji su bar jednom u životu razmišljali o pripremanju tofua kod kuće, pre ili kasnije morali su upoznati nigari.

No, u Japanu ga upotrebljavaju i u druge svrhe, a moja istraživanja su pokazala da je već odavno poznat širom sveta, a primenjuje se čak i u alopatskoj medicini.

U Japanu se pije i u napitku poznatom kao nigarisui, a priprema se rastapanjem 1/4 do 1/2 kašičica ljuskica nigarija u 1 litri vode. Stiče se utisak da voda s nigarijem postaje vlažnija, ako je to ikako moguće i da izaziva žeđ, a u Japanu nigarisui cene kao napitak pomlađivanja i detoksikacije.

Ako u nigarisui dodamo kašiku meda i sveže isceđen sok limuna, dobićemo izvrstan napitak. Naime, magnezijum i vitamin C deluju u sinergiji, podstičući jedan drugome apsorpciju.

Rezultati kliničkih eksperimenata o uticaju magnezijuma na imunitet pokazali su da on jaca imunitet i do 300 %, a u kombinaciji s vitaminom C i kvalitetnim medom postaje nezaobilazan prijatelj u očuvanju zdravlja.

Koliko je magnezijum važan pokazuje i činjenica da učestvuje u više od 300 metaboličkih procesa. Magnezijum nas čini „protočnima" - to je jedina reč koja mi pada na pamet, koliko god to čudno zvučalo.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.