Život u potpuno prirodnoj kući: evo kako je jedan Majkl sagradio dom za 180 evra (FOTO + VIDEO)

Majkl je u izgradnji ove kuće koristio samo prirodne materijale, a i život u njoj je potpuno prirodan - u kući nema struje, gasa ili vode, pa su i mesečni računi vrlo niski.

Igradnja kuće u selu Dedington u Engleskoj čoveka po imenu Majkl Bak koštala je samo 180 evra!

Naime, on je u izgradnji koristio samo prirodne materijale, a i život u njoj je potpuno prirodan - u kući nema struje, gasa ili vode, pa su i mesečni računi vrlo niski.

zivot_u_potpuno_prirodnoj_kuci_evo_kako_je_jedan_majkl_sagradio_dom_za_180_evra_1

Da bi izgradio ovu kuću, Majklu je bilo potrebno 8 meseci, a tom prilikom je za izgradnju zidova i poda koristio mešavinu ilovače, šljunka i slame. Površina stambene jedinice iznosi nešto malo više od 30 kvadrata, a kao prozore Bak je iskoristio vetrobranska stakla starih kamiona.

Duh, Priroda i Tehnologija: tri dela harmonije potrebne za balans u 21. veku...

Mnogi misle da je u kući hladno, ali mešavina materijala koje je Bak koristio je zapravo odlična izolacija, koji je dodatno ojačao ovčjom vunom na krovu.

zivot_u_potpuno_prirodnoj_kuci_evo_kako_je_jedan_majkl_sagradio_dom_za_180_evra_2

Kuća se iznutra greje na peć na drva, osvetljena je svećama i fenjerima, dok je toalet odvojen od glavne građevine. "Hteo sam da dokažem da kuće ne moraju da budu skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke", rekao je Majkl.

zivot_u_potpuno_prirodnoj_kuci_evo_kako_je_jedan_majkl_sagradio_dom_za_180_evra_3

On je kuću planirao da izgradi ne potrošivši ni evro, ali ipak se preračunao i na kraju morao da kupi još slame i dodatni alat. Majkl je kuću izdao podstanaru, koji mu stanarinu "plaća" svežim mlekom.

Izvor: Stil

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.