Zašto između 12. i 13. avgusta treba da pogledate u nebo i zamislite želju: da li ste spremni za kišu zvezda padalica

Očekuje nas magičan prizor zvezda padalica - ne propustite meteorsku kišu i zamislite iskrenu želju!

U čarobnoj letnjoj noći dogodiće se najlepša kiša meteora, a svaka zvezda padalica koju ugledate neka bude jedna iskrena i čista želja. Pogledajte u nebo i vizualzijte svoju želju i očekujte da će vam magija kosmosa uskoro poslati pozitivne vibracije.

Meteorske kiše su jedna od najpopularnijih astronomskih pojava, a predstojećeg vikenda 12. i 13. avgusta 2018. očekuje nas možda i najlepša - meteorska kiša Perseida, piše National Geographic.

Suze Sv. Lavrentija, odnosno Perseidi, jedan od najlepših i najatraktivnijih pljuskova meteora, ove će godine svoj maksimum imati u noći između 12. i 13. avgusta, a predviđa se prosečna aktivnost od 60 do 70 meteora na sat.

 Magična Lavlja kapija na nebu ostaje otvorena do 14. avgusta: evo kako da iskoristite moćnu energiju niza brojeva 8-8-8 Magična Lavlja kapija na nebu ostaje otvorena do 14. avgusta: evo kako da iskoristite moćnu energiju niza brojeva 8-8-8Lavlja vrata ostaće otvorena od 8. do 14. avgusta 2018. godine - evo šta treba da uradimo da bismo privukli dobru energiju za…

Uslovi za posmatranje ovog događaja biće odlični, posebno od ponoći do zore.

Perseidi su meteorski roj kojima je radijant (polazna tačka iz koje se šire) u sazvežđu Perseju, a zapaža se od 25. jula do 20. avgusta svake godine, s najvećom učestalošću 12. avgusta kada se može pojaviti i 80 meteora na sat.

Ovaj meteorski roj u srednjem veku je bio poznatiji kao Suze Svetog Lavrentija, koji je mučen 10. avgusta 258. godine, baš u vreme kada je nebo bilo okupano zvezdama.

 Obeleženi od detinjstva: Ljudi sa mladežom na ovih 12 mesta rođeni su za bogatstvo i velike uspehe!

Radi se o meteorima koji su zapravo svemirske krhotine koje velikim brzinama udaraju u Zemljinu atmosferu. Tada se na nebu pojavljuju svetli tragovi.

Većina delova je manja od zrna peska, pa ih zbog toga jako mali broj dospe do tla. Ostaci koji su dovoljno veliki da prežive pad nazivaju se meteoritima.

Izvor: National Geographic

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.