Upozorenje koje čuva zdravlje: ove 4 lekarske analize treba što pre da urade stariji od 30 godina

Zaštitite svoj organizam od tegoba na vreme! Evo koje 4 analize svako treba da uradi posle 30. rođendana...

Što smo stariji, to se mogućnost raznih zdravstvenih problema sve više povećava. Zbog toga stručnjaci preporučaju da svake godine obavimo jedan sistematski pregled ili barem ove 4 važne analize!

Lekoviti napitak koji obara krvni pritisak: ukusan čaj čisti krve sudove bolje od lekova (RECEPT)...

1. Krvni pritisak

Visoki krvni pritisak naziva se "tihim ubicom" sa razloga. Ne postoje nikakvi simptomi za ovaj zdravstveni problem, a on zaista ljudski život može dovesti u opasnost. Ako nemate problema sa srcem ili u porodici nemate osobe koje boluju od kardiovaskularnih bolesti, pritisak treba da meriti minimalno jednom godišnje. Ako ipak imate kadriovaskularnih problema, preporučuje se da nabavite kućni merač pritiska i redovno ga pratite.


2. Holesterol

Jednom godišnje trebalo bi da proverite razinu holesterola u krvi, a ako već imate problema s visokom holesterolom ili viškom kilograma, onda se preporuča da ga kontrolišete svaka 3 do 4 meseca.

3. Novo šećera u krvi

Ako ste zdravi, vaše telo zahvaljujući pankreasu koja proizvodi insulin regulirše nivo šećera u krvi. Međutim, mnoge druge bolesti ili višak kilograma mogu uticati na rad pankreasa i proizvodnju inzulina pa zbog toga dolazi do povećanja nivoa šećera.

Hipertireoza i hipotireoza: evo koju hranu treba da izbegavate ako imate problema sa štitnom žlezdom...

Tada dolazi do razvoja dijabetesa. Nivo šećera u krvi trebalo bi da proveravate jednom godišnje, a osobe koje pate od dijabetesa to moraju raditi svakodnevno. Proverite druge tihe simptome dijabetesa koje ne smete da ignorišete.

4. TSH

1 od 10 osoba (pretežno žene) tokom života iskusiće probleme sa štitnom žlezdom. Simptomi bolesne štitne žlezde su raznoliki, ali ponekad su hormoni T3 i T4 u normali pa bolest može promaknuti. Zbog toga treba kontrolisati nivo TSH, hormona kojeg ispušta hipofiza jer njegova povišenost upućuje na probleme sa štitnom žlezdom.

Izvor: Zadovoljna

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.