Tri videa koji će vam otvoriti srce

U vama žive dve osobe. Ona koju predstavljate spoljašnjem svetu i ona koja vi zapravo jeste...

Jedna ume više da voli, druga manje. Jedna se više daje drugima, druga manje. Koliko je malo potrebno da u vama preovlada vaša bolja polovina...

Živimo užurbano, pod konstatnim smo stresom, brigom i često nas savladava umor. Moramo da usporimo, da malo stanemo i razmislimo o svemu, da usporimo svoje misli i samim tim usporimo naš život. Ova tri videa šalju tri lepe, jednostavne i važne poruke kojih moramo da se setimo svakodnevno.

Energetska detoksikacija: kako očistiti dušu, um i srce od teških i neprijatnih emocija...

1. Prvi video govori o tome da trebamo da naučimo da cenimo i volimo male stvari u životu - po uzoru na psa Stelu. Uživajte u svakom lepom trenutku, ne morate baš svaki od njih da zabeležite za društvene mreže, jednostavno se isključite i prepustite trenutku.

2. Po uzoru na Lek Čailert, osnivačicu parka za slonove na Tajlandu - ona je posvetila čitav svoj život služeći slonovima. Kakav veliki poduhvat!

Svi imamo mogućnost da uradimo nešto ovako značajno svakoga dana. Saosećajte sa drugima, pokažite ljubaznost i iskrenu dobrotu. Brinite o sebi i ljudima koje volite, ali isto tako budite fini prema neznancima. Uvek se trudite da ljude, životinje, pa čak i stvari ostavljate u mnogo boljem stanju nego što ste ih zatekli, reči su jednog autora.

3. Naša planeta bi trebala biti podjednako važna svima nama kao što je važna ovom malom dečaku koji govori: ''Planeta će biti uništena. Ljudi su grubi prema njoj.'' On iskazuje duboku saosećajnost za našu planetu i svim životinjama na njoj. Nestrpljivo čeka dan kada će postati odrasli čovek i moći da preduzme nešto po pitanju očuvanja naše planete. Prosto nas natera da se zapitamo, da li nas je sramota što ne delimo tu vrstu svesti.

Priredila: Maja Mihajlović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.