Tajne kosmičkog poretka: otkrijte naše skrivene veze sa svim stvarima neba i zemlje

Postoji priča poznata kao "Propoved o cvetu", kada je Buda jezikom formi podučio monahe ne izgovorivši ni jednu jedinu reč. Samo je podigao cvet...

Pravilnost prirodnih fenomena je dokaz povezanosti stvari i harmonije kosmosa, a poruka Budine lekcije odnosila se na to kako živi obrasci cveta odslikavaju istine relevantne za svaki oblik života. Šta je to što spaja list jorgovana sa orguljama, paukovu mrežu sa pletenim slamnatim šeširima američkih Indijanaca sa Pacifika, grnčarski točak i čekove?

Iako sve deluje nepovezano, sve navedeno nastalo je prateći savršeni kosmički obrazac zlatnog preseka. Formula čuvenog zlatnog preseka izražena je jednačinom A : B = B : (A+B) i ona predstavlja jedinstveni recipročni odnos između dva nejednaka dela celine u kojem manji deo stoji u istoj proporciji prema većem kao što veći stoji prema celini.

Jin i jang: kako se odražava na naše zdravlje, i kako da stvorimo ravnotežu...

Na bilo kojoj duži postoji tačka koja je deli na dva nejednaka dela u tako jedinstvenom recipročnom odnosu i ta tačka se naziva tačkom zlatnog preseka. Potpuna recipročnost ove proporcije u nama stvara poseban osećaj harmonije i zadovoljstva, što je dokazano nizom naučnih eksperimenata, a odavno je ukazano na to da su proporcije zlatnog preseka česte u obrascima organskog rasta.

Obrasci stvoreni spiralama koje se kreću u suprotnom smeru su česti u prirodi, kao i jedinstvo komplementarnih suprotnosti. Dva dela proporcije zlatnog preseka nisu jednaki - jedan je manji (minor), drugi veći (major). Oni su dve suprotnosti sjedinjene u harmoničnoj proporciji, poput Sunca i Meseca, muškog i ženskog, pozitivnog i negativnog naelektrisanja, jina i janga...

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.