Sejšelska ostrva: eksplozija boja i romantike

Na sedam hiljada kilometara od Srbije i tri sata vremenske razlike, u Indijskom okeanu baškare se Sejšelska ostrva, jedan od najlepših arhipelaga na svetu, koja plene čistom egzotikom, mirom, predivnom prirodom i raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom.

Videvši engleske turiste kako u šarenim bermudama i sa slamnatim šeširima na glavi nervozno šetaju u iščekivanju sletanja na Sejšelska ostrva, nestrpljivi da odmah produže na plažu, još na aerodromu u Dubaiju osetio sam miris okeana tirkizne boje i toplotu prostranih peskovitih plaža.

Sunce je pržilo kada sam u sedam sati ujutru stigao u glavni grad Viktoriju i učinilo mi se da je cela prestonica uveliko na nogama. Zbog toga što je blizu ekvatora, na Sejšelima tokom cele godine sviće oko šest ujutru, a mrak pada oko šest uveče, pa stanovništvo, a bogami i turisti, ustaju rano ne bi li pametno iskoristili dan.

Boravak u luksuznim hotelima ima posebnu draž ukoliko želite da sa voljenom osobom doživite nesvakidašnji mir i romantične trenutke. Ponuda hotela je izuzetno bogata i, nema sumnje, namenjena posetiocima sa dubljim džepom. Ukoliko na kvaku ne okačite obaveštenje "ne uznemiravajte", ljubazne sobarice će na svakih nekoliko sati pokucati i sa osmehom upitati "želite li večernje pospremanje sobe?", doneti flašicu vode ili, recimo, na stočiću ostaviti slatkiš od marcipana u obliku kornjače, rendani kokos sa kokosovim mlekom i čokoladu u obliku početnog slova imena hotela.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.