Šansa za vaše srednjoškolce: prestižni američki Univerzitet Jejl nudi stipendije za kvalitetne kandidate iz Srbije

Prijave za dvonedeljni letnji program Univerziteta Jejl, namenjen učenicama srednjih škola, traju do 11. februara.

Dvonedeljni letnji program Univerziteta Jejl pruža priliku učenicima srednjih škola da provedu raspust usvajajući akademska znanja i liderske veštine. Prijave traju do 11. februara 2016. godine, a koordinatorka za Balkan i jedna od predavačica Ksenija Pavlović govori o tome šta je potrebno da biste se prijavili, na šta da obratite pažnju i kako izgleda program.

- Potrebno je da učenici popune aplikaciju do 11. februara 2016. godine, a sve podatke mogu pronaći na sajtu globalscholars.yale.edu. Krucijalan deo aplikacije su eseji koji treba da napišu na engleskom jeziku. Moj savet bi bio da se posebno na to koncentrišu. Potrebno je da studenti mogu da demonstriraju izuzetnost i liderske sposobnosti, i ambiciju da budu globalni lideri.

Prosečni rezultat za prijemni ispit za koledž (SAT) je 2250, ali standardizovani testovi nisu neophodni za prijem, tako da nema potrebe da se time dodatno opterećuju - objašnjava Ksenija Pavlović.

Srpski naučnik Stefan Bogdanović u timu za kvantnu teleportaciju: slučajnost koja je ispunila san mladog Čačanina...

Selekcija za prijem na Jejl je rigorozna i svaka aplikacija prolazi kroz nekoliko filtera. Potrebno je da od svakog od članova odbora za prijem, kadnidat dobije pozitivnu evaluaciju. Do sada je 27,3 odsto prijavljenih kandidata bilo primljeno na program. Ove godine očekuju veliki broj prijava, pa je zato umesto tri, ove godine planirano šest modula.

- Tražimo buduće globalne lidere, mlade ljude koji će postati deo mreže mladih globalnih lidera Jejla, ne samo za jedno leto, već tokom čitavog života. Moguće je aplicirati za više progama, ali će kandidati morati da poređaju svoje želje. Treba da se prijave za one module, koje su u skladu sa njihovim interesovanjima - savetuje Pavlović.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.