Proslavite Dan nauke sa zvezdama

Poziv Centra za promociju nauke.

Želite da vidite kako izgleda zvezdarnica po kojoj su jedno brdo, a potom i cela beogradska opština dobili ime, zanima vas istorija srpske astronomije, stari i novi instrumenti, veliki refraktor, kao i život i rad astronoma?

Dođite na plato pred Hotelom Slavija, 10. jula 2012. godine u 19h, odakle će sve zainteresovane Centar za promociju nauke odvesti do Opservatorije na Zvezdari gde će imati prilike da uživaju u delu proslave Dana nauke.

Ova manifestacija vezana je za rođendan slavnog srpsko-američkog pronalazača Nikole Tesle (1856-1943), koji je 10. jula rođen u Gospiću u Hrvatskoj. Pre nego što je izabran za Dan nauke, ovaj datum se, počev od 2002. godine, u Srbiji obeležavao kao Dan Nikole Tesle.

Dan nauke je prvi put obeležen 2011. godine kada se u njegovo obeležavanje uključio i Centar za promociju nauke posvetivši program upoznavanju javnosti sa mladim naučnicima iz Srbije.

Program Dana nauke 2012, inače drugog po redu, posvećen je astronomiji, povodom 125 godina Astronomske opservatorije u Beogradu, ali je posebna pažnja ukazana i otkriću Higsovog bozona.

Centar za promociju nauke je razvio i poseban internet sajt posvećen Danu nauke, a više informacija možete naći na adresi www.cpn.rs.

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.