Profesor heroj Interneta: muškarac "koji se usudio" da uspava bebu na predavanju zaslužio je poštovanje svih žena sveta

Profesor Honore Kahi dao je primer svima - njegova slika sa bebom studentkinje koju je umirio u nosiljci na leđima kako bi majka mogla da prati njegovo predavanje obišla je ceo svet!

Kako je profesor Honore Kahi rekao za BBC, njegovi studenti su se prvo smejali, pa ga fotografisali, a onda shvatili da je to slika "dobrog oca, stvarnog muškarca... (ali i) čoveka za primer".

Mnogi koji su podelili njegovu sliku na društvenim mrežama 29. juna 2016. godine, nazvali su ga herojem, a Kahi navodi jedan stari citat: "Nije da se ne usuđujemo jer je teško, već je teško jer se ne usuđujemo."

Profesor oblasti komunikacija iz Obale Slonovače, Honore Kahi, na jednom od svojih predavanja uzeo je uplakanu bebu mlade studentkinje, smirio je i nastavio da je nosi kako bi pružio podršku svim majkama koje žele da steknu veće obrazovanje i pokazao da je to sasvim normalno. Fotografije ovog događaja danas su preplavile društvene mreže.

Kahijev stav jeste da ako žena postane majka to ne znači da mora da u potpunosti zanemari sve druge aspekte svog života.

Iskrena ispovest žene (55) koja se više NE nervira zbog svega: moj novi život posle dva infarkta...

- Studenti su bili iznenađeni, počeli su da se smeju i fotografišu, ali onda su shvatili da sam dobar otac, pravi muškarac i primer. Jednostavno ja verujem da žene ne smeju da dozvole da ih obeshrabre shvatanja drugih ljudi i da se ne vode njihovim mišljenjima o tome šta one mogu, a šta ne mogu da rade - rekao je Kahi.

Prema podacima UN, devojke u ovom delu Afrike u poređenju sa mladićima ređe su u prilici da steknu bilo kakvo obrazovanje.

- Ovde preovladava šovinizam. Nije da se ne usuđujemo jer su stvari drugačije, već su drugačije jer se ne usuđujemo. U okruženju dozvoljavamo da nas drugi obeshrabre. Kada sam uzeo bebu ona je plakala, ali kada sam je namestio na svoja leđa ona se smirila i zaspala.

 

Znao sam šta treba da uradim samo jer sam primećivao kako majke nose svoju decu. U suštini muškarci su sposobni za mnoge stvari, ali ih uglavnom društvena slika muškarca sprečava da ih obavljaju - zaključio je Kohe koji veruje da nikako ne bi smeo da bude problem da i mala deca budu na predavanjima ukoliko će to značiti da njihovi roditelji neće napustiti škole, piše BBC, a prenosi Blic.

E. G.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.