Premijera opere Don Đovani: internacionalni ansambl mladih izvođača

Umetničko delo koje spaja Istok, Zapad i Balkan, pripada svim prostorima, epohama i civilizacijama.

Opera Don Đovani u režiji Aleksandara Nikolića i koreografiji Aleksandra Ilića, a pod dirigentskom palicom Milice Radivojević biće izvedena 23. i 26. februara ove godine na sceni Aleksandar Popović Ustanove kulture Vuk Karadžić s početkom u 20.00 časova.

Evropski filmski izazov: besplatno putovanje u KanEvropski filmski izazov: besplatno putovanje u KanNovi krug takmičenja omogućuje filmofilima starijim od 18 godina da osvoje putovanje na filmski festival u Kanu.

Internacionalni ansambl mladih izvođača spaja umetnike iz Pekinga, Bostona i Beograda i zamišljen je kao most koji spaja Istok, Zapad i Balkan kroz kolosalno Mocartovo delo „Don Đovani“ koje svojom klasičnošću pripada svim prostorima, epohama i civilizacijama. Priča o legendarnom zavodniku u interpretaciji Nikolića i Ilića je ispričana savremnim jezikom punim strasti, aluzija, ali i drskog humora i kritike licemerja. Don Đovani Nikolića-Ilića je libertin, ali šarmantan, duhovit i provokativan.

UMETNOST SAVRŠENOG KROJA: Otkrivamo tajne ateljea Igora TodorovićaUMETNOST SAVRŠENOG KROJA: Otkrivamo tajne ateljea Igora Todorovića

Brojna publika je prošlog jula u Kombak dvorani velikim apluzom nagradila originalnu postavku opere u kojoj su domaće operske zvezde (Jasmina Trumbetaš Petrović, Vladimir Andrić, Dragoljub Bajić... ) i gosti iz Kine (Vanđe Žang, Žen Žen...) tumačile glavne uloge pod dirigentskom palicom dirigenta Metropoliten opere Georga Buhaltera. Ovog puta u produkciji GIPAC nastupiće internacionalni studenti Jiongtao Li, Šua Li, Mina Gligorić, Marko Živković.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.