Posvećeno svim romantičarima i sanjarima: ljubavni koncert Beogradske filharmonije

Drugi koncertni randevu iz ciklusa "Za zaljubljene" Beogradske filharmonije biće održan 4. decembar 2015. godine u Kolarcu u 20h.

Pod upravom japanskog dirigenta, Eiđija Ouea, uz pijanistu Rožea Miraroa, filharmoničari će izvesti raskošan repertoar posvećen svim romantičnim zanesenjacima i sanjarima - Alboradu del gracioso i Klavirski džez koncert Ravela, kao i „Fantastičnu simfoniju" Berlioza, piše Story.

Ljubavni koncert otvara strasna pesma ljubavnika koji moraju da se rastanu pred zoru, u Ravelovoj Alboradi. Kolorit i senzualni španski flamenko ritmovi spojiće se sa džez elementima u Klavirskom koncertu u Ge-duru istog autora.

Drugi put sa Beogradskom filharmonijom, pijanista Rože Miraro razmenjivaće efektne melodije ovog koncerta u kome se krije jedan od najlepših laganih stavova klavirske literature. Kruna koncerta je najpoznatija simfonija posvećena lјubavi - Fantastična simfonija. Berlioz je kroz ovu simfoniju ispričao autobiografsku priču o svojoj opsesiji lјubavlјu prema lepoj glumici sa kojom je kasnije stupio u brak.

Test samootkrića: muzički instrument otkriva kako volite...

- Važno je misliti o ljubavi jer ona pokreće svet, ona je u biti svega. Ljubav nas čini ljudima i kada je ima, onda vlada mir, zato je važno da je ne zaboravimo. Sva muzika koja je ikada napisana je u suštini ljubavna. Njena moć je da vas svojim zvucima štiti - a to je ljubav, rekao je čuveni Eiđi Oue, počasni dirigent Filharmonije iz Osake. Povodom drugog susreta sa Beogradskom filharmonijom, maestro je izjavio da je prethodni put bio u poseti, a da se sada vratio kući.

Sledeći koncertni sastanak Za zaljubljene, zakazan je za 29. januar, 2016. godine, kada će Filharmoniju predvoditi nekadašnji šef-dirigent, Uroš Lajovic.Pod upravom japanskog dirigenta, Eiđija Ouea, uz pijanistu Rožea Miraroa, filharmoničari će izvesti raskošan repertoar posvećen svim romantičnim zanesenjacima i sanjarima - Alboradu del gracioso i Klavirski džez koncert Ravela, kao i „Fantastičnu simfoniju" Berlioza.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.