Novo naučno istraživanje: zašto osobe koje ranije ustaju su srećnije i mršavije

Naučnici su otkrili 15 gena koji su povezani s ranijim ustajanjem, a oni bi takođe mogli da budu odgovorni i za telesnu težinu.

Novo istraživanje koje je analiziralo DNK 90.000 osoba koje su za sebe rekle da su ranoranioci ili noćne ptice otkrilo je da su osobe koje ustaju ranije mršavije od onih koji idu kasno na spavanje.

Osobe koje ranije ustaju imaju manju sklonost depresiji, a naučnici su do otkrića došli zahvaljujući podacima kompanije za testiranje gena 23AndMe, prenosi The Metro.

Naučnici su otkrili 15 gena koji su povezani s ranijim ustajanjem, a oni bi takođe mogli da budu odgovorni i za telesnu težinu.

Feng šui za sreću u 2016. godini: 10 stvari koje treba da znate o srećnim bojama, amajlijama i kristalima...

"Volimo da mislimo kako su naše preferencije i ponašanje sama srž onoga što jesmo i interesantno je videti kako to utiče na stvari, poput toga jesmo li ranoranioci ili noćne ptice", rekao je naučnik Dejvid Hinds.

"Sa velikom bazom podataka koja nam je bila dostupna tokom istraživanja možemo otkriti genetiku koja se krije iza različitih stanja i bolesti i bolje shvatiti na koji način se razlikujemo jedni od drugih".

Izvor: B92

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.