Nežni svet drveća: otkrivena tajna zelenih drvoreda za srećniji život

Tri saveta jednog drveta za srećniji život: budite uspravni i ponosni, pijte puno vode i uživajte u vidiku...

Blizina neke zelene površine, bilo da je reč o šumi, bašti, drvoredu ili parku, predstavlja značajan izvor sreće jer ublažava sres od gradskog života. Kada nas more crne misli, zelene krošnje drveća pružaju utehu i olakšanje, tvrde naučnici.

Čudesna breskva: umetnik stvorio hibridno drvo od 40 različitih plodova...

Studija, objavljena u časopisu "Urbano i ekološko planiranje", pokazuje da stanovnici Londona koji žive u ulici sa drvoredom konzumiraju mnogo manje antidepresiva u poređenju sa onima koji su okruženi hladnim betonom, piše Tanjug, a prenosi RTS 22. januara 2015. godine.

Šest dobrih razloga da zasadite drvo...

"Već je dokazano da prisustvo zelenih površina pozitivno utiče na naše raspoloženje. Samim tim je logično da imaju efekta i na upotrebu antidepresiva", objasnio je doktor Filip Rode za sajt "Atlantiko". Blizina neke zelene površine, bilo da je reč o šumi, bašti, drvoredu ili parku, predstavlja značajan izvor sreće, jer ublažava sres od gradskog života.

Drveće leči i daje pozitivnu energiju: pronađite svoje po horoskopskom znaku i saznajte zašto treba da ih grlimo...

Osim toga, ulice sa gušćim zelenilom su prijatnije za život, podstiču na bavljenje fizičkom aktivnošću i jačaju osećaj zajedništva, što pak sve pozitivno utiče na naše zdravlje.

Izvor: Lisa.rs / Moja lepa bašta

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.