Kolagen potreba organizma u svako doba

Pre više decenija o kolagenu se nije mnogo znalo. On se nalazi u kostima, crevima, zubima, mišićima i najbrojniji je protein u našem telu, a koristi nam i kao lepak za zglobove. Telo ga proizvodi svaki dan, ali sa godinama sve manje i manje.

Kolagen podstiče i održava mladalački izgled, dajući koži elastičnost, hidriranost i sjaj koji je naročito bitan ženama. Tečni Kolagen shot je koncetrovani anti-age proizvod koji ima savršene sastojke i koji može da ublaži borice. Ovaj dodatak ishrani ima riblji kolagen s dodatkom MSM-a, vitamina C, cinka, hijaluronske kiseline, vitamina B6, E i biotina. Dnevna beauty rutina od 13 do 20. novembra može da se naruči sa 20% popusta na sajtu www.collagenshot.rs To je odlična prilika da probate drugačiji, a stručnjaci kažu savršen sastav kolagena.

kolagen-shot

Šta sve sadrži Kolagen shot?

Kolagen shot u svom sastavu ima MSM, hijaluronsku kiselinu, vitamine i cink. Njegova prednost je što sadrži riblji kolagen koji je najčvršći i najsigurniji oblik kolagena i koji se koristi u medicinske svrhe i spada u kolagen tipa 1. Prednost je tečno stanje koje ima do 10 puta bolju apsorpciju nego drugi kolageni u prahu ili tabletama. MSM nazivaju i mineralom lepote, a zapravo je reč o organskom sumporu koje telo apsorbuje i koristi za mnogobrojne procese u telu i stimuliše produkciju kolagena i keratina koji su važni za očuvanje mladalačkog izgleda kože. Svakodnevnom konzumacijom unosi se u organizam dovoljna količina vitamina C koja apsorbuje MSM. S druge strane, vitamin E ima ulogu kod zaštite od oksidativnog stresa, a ujedinjeni vitamini pomažu u normalnoj funciji imunološkog sistema, kao i u otklanjanju umora i iscprenosti.

Kolagen poboljšava zdravlje jetre, ubrzava metabolizam, smanjuje bolove u zglobovima, pospešuje zdravlje kardiovaskularnog sistema, ali i smanjuje vidljivost celulita. Stručnjaci potvrđuju da je dobar kao prevencija protiv gripa, jer pomaže u smanjenju upala i doprinosi optimalnom zdravlju creva i probavnog sistema.

kolagen-foto

Šta je MSM?

Metilsulfonilmetan ili organski sumpor (MSM) je noviji dodatak ishrani koji osim estetskih uticaja na lepotu ima i protuupalno dejstvo. Sumpor je treći najzastupljeniji mineral u našem organizmu i potreban mineral za proizvodnju kolagena. Istraživanja potvrđuju da sumpor sadrži MSM i da može da pomogne kod problema s kožom kao što je ekcem, rozacea, akne i dermatitis. Povećava gipkost zglobova, pomaže kod smanjenja oteklina i upala, ali i izlučivanja teških metala iz organizma. Svoje iskustvo konzumacije napisali su mnogi na Instagram profilu @gaianaturelle_adria, potvrđujući pozitivne efekte.

Potrebno je da spavajte osam sati, hranite se zdravo, budite fizički aktivni koliko je god moguće, naučite da se nosite sa stresom, čitajte što više i naravno smejte se. Učinite korak više za vaš organizam koji će reći hvala za sve što uradite za njega, jer će to zapamtiti i vratiti zdravljem i lepotom u zrelim godinama.

kolagen-kolagen

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.