Ivan Zak iskreno: čekam da mi se dogodi prava ljubav

Ivan Zak otvoreno o ljubavi, porodici i muzici!

Hrvatski pevač Ivan Zak (37) relativno je nepoznato ime na srpskoj sceni, ali za ovog vrsnog muzičara čulo se i van njegove rodne Hrvatske u kojoj je jedan od najcenjenijih i najpopularnijih muzičara.

Pažnju medija Ivan koji je još u šestoj godini počeo da svira gitaru, privukao je na DORI 2002. godine, ali i Hrvatskom radijskom festivalu sa pesmom "Sve sam joj krao", 2009. godine.

Od tada, Zak je izdao nekoliko albuma i dobio pregršt nagrada. Među poslednjim je Zlatna ploča, koja mu je uručena pre dva meseca.

Posljednjih nedelja Ivan je do zore završavao pesmu “Da si tu”, za koju potpisuje tekst, muziku i aranžman. takođe je svoje noći rezervisao za probe za koncert u zagrebačkoj Areni 11. februara. U susret tom velikom koncertu ali i novoj pesmi čiji spot će premijerno prikazati sledeće nedelje, pričali smo sa hrvatskim pevačem o muzici, planovima i nagradama koje su ga promovisale u novu regionalnu zvezdu.

Da li ste novu ljubavnu baladu posvetili posebnoj ženi?

Pjesma je nastala prije nekoliko mjeseci, a dorađivao sam je dugo. Dvojio sam oko svakog tona jer sam osjećao, prije svega, veliku odgovornost, pa onda i uzbuđenje zbog koncerta u zagrebačkoj Areni. Nova pjesma učinila mi se kao najbolji način da se zahvalim publici na uspjesima koji su me razveselili.

Ne mislite li da si otežavate karijeru čestim ugađanjem publici i stvaranjem pesama? Kako stižete uskladiti sve obaveze?

Uz moje pjesme mnogi su se parovi zaljubili, zavoljeli, neki su se i svađali, a drugi mirili. Pjesma ‘Da si tu” ljubavna je balada, a nadam se da će parovima uljepšati Valentinovo.

Da li ste se vi ikad posvađali s nekim zbog svoje pesme?

Jesam, često. Uglavnom sa svojim kolegama u studiju. Finiširanje pjesme zna biti turbulentno razdoblje.

Kakva iznenađenja spremate publici?

Tu će prije svega biti moji stalni suradnici i prijatelji koji će baš na koncertu ostaviti publiku bez daha. Sigurno će sa mnom zapjevati Begini.

Hoće li i vaši roditelji zapevati u Areni?

Mislim da oni imaju veću tremu od mene. Obitelj mi je svetinja jer bez roditelja i sestre Ane ne bih uspio izgraditi karijeru o kakvoj sam sanjao od djetinjstva.

Da li vas kritikuju roditelji?

Mama me ne štedi. Uglavnom se njezine primjedbe odnose na moju garderobu. Svaki moj modni eksperiment kod mame prolazi preispitivanje. Najčešće se zagleda u mene i komentira: ‘Zar ćeš u tome na nastup?’. Tata se pak ne libi opaliti mi kritiku za pjesme. Nasmijao me u nekoliko navrata kad sam napravio bržu pjesmu, a ne baladu, pa me upitao: ‘Jesi li siguran da ti je potrebna ova promjena u stilu’. Koliko god je to meni smiješno, roditelji brinu o svojoj djeci bez obzira na to imaš li sedam ili 37 godina.

Poslušate li njihove savete?

Ako ih ne poslušam, barem ih saslušam.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.