Galerija Artget: izložba fotografija Arna Fišera

Crno-bele fotografije Arna Fišera snažno su uticale na generacije fotografa, a publika ima jedinstvenu priliku da vidi fotografije ovog umetnika u Galeriji Artget.

Izložba fotografija, fotografa i nastavnika fotografije iz Berlina Arna Fišera biće otvorena 7. aprila 2016. godine u 19h u Galeriji Artget. Beogradska publika moći će da poseti izložbu do 28. aprila 2016. godine.

Izložba Instituta za veze s inostranstvom (ifa) obuhvata 140 fotografija Arna Fišera (rođ. 1927), fotografa i nastavnika fotografije iz Berlina, pružajući tako impresivan pregled njegovog izuzetnog stvaralačkog opusa. Crno-bele fotografije Arna Fišera snažno su uticale, a i danas utiču, na generacije fotografa, ne samo u Istočnoj Nemačkoj.

Izložba nudi uvid u različite faze Fišerovog stvaralaštva, polazeći od ranog ostvarenja „Situacija u Berlinu". U njegovom je središtu grad Berlin, koji je u to doba bio podeljen na četiri sektora. Objavljivanje ovog rada zabranjeno je nakon podizanja Berlinskog zida 1961. godine.

Zatim slede radovi za istočnonemački kulturni i modni časopis „Zibile", fascinantni portereti slavnih ličnosti, poput Marlene Ditrih, kao i brojne slike s putovanja po zemlji i inostranstvu, između ostalog iz Indije, Afrike i Njujorka.

Poslednji segment izložbe sadrži niz polaroidnih snimaka iz bašte Arna Fišera. Te mrtve prirode i detalje umetnik je rasporedio u grupe. U njima se, kao da je zgusnuta, ogleda sama suština njegovog umetničkog stvaralaštva.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.