Festival mladih talenata grada Beograda

Festival mladih talenata grada Beograda 2019 biće održan u petak i subotu, 20. i 21. decembra 2019, na nekoliko lokacija.

Prvi dan festivala počeće u 20h u Galeriji Artget, a publici će biti predstavljen program festivala, takmičari, kao i dosadašnji uspešni talenti Fondacije, koji su postigli vrhunske rezultate na polju umetnosti, nauke i sporta. Te večeri će nastupiti i Milun Šunjarević, jedan od mladih talenata Fondacije. 

Zvaničan takmičarski program će započeti na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu u 20 h. Takmičarskom delu prethodiće nastup hora Dečjeg kulturnog centra Beograda.
U okviru takmičarskog dela mladi talenti Fondacije izvodiće kompozicije na temu „Orkanski visovi – Romantizam za mlade„. Publici će se predstaviti i kompanija „Balet mladih“ Instituta za umetničku igru, koju vodi prof. Bahram M. Juldašev, a u okviru koje će nastupiti i stipendisti Fondacije.
Za vreme trajanja festivala u foajeu scene „Raša Plaović“ biće izloženi radovi talentovanog Dušana Krtolice.

Fondacija za mlade talente grada Beograda je ove godine zajedno sa Institutom za umetničku igru napravila saradnju sa američkom muzičkom asocijacijom GIPAC sa sedištem u Bostonu (SAD), kojom predsedava poznata operska umetnica Vanže Žang, pa će od ove godine festival dobiti i međunarodni karakter.

Fondacija za mlade talente grada Beograda i Udruženje Momentum, u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda, Narodnim pozorištem u Beogradu i Institutom za umetničku igru, po drugi put organizuje Festival mladih talenata grada Beogradapozorištem u Beogradu i Institutom za umetničku igru, po drugi put organizuje Festival mladih talenata grada Beograda.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.