Ekopedija: dečiji časopis o očuvanju životne sredine po ceni od 10 plastičnih zatvarača

Gradska uprava grada Pančeva je prva Gradska uprava u Srbiji koja objavljuje i besplatno distribuira dečiji časopis namenjen očuvanju životne sredine zabavištancima i deci od prvog do petog razreda u Pančevu i okolnim naseljenim mestima...

Gradska uprava grada Pančeva je prva Gradska uprava u Srbiji koja objavljuje i besplatno distribuira dečji časopis namenjen očuvanju životne sredine zabavištancima i deci od prvog do petog razreda u Pančevu i okolnim naseljenim mestima (Banatsko Novo Selo, Banatski Brestovac, Jabuka, Ivanovo, Dolovo, Kačarevo, Glogonj, Omoljica i Starčevo), piše portal Ekologija 10. oktobra 2014. godine. Časopis izlazi 4 puta godišnje i upravo je u završnici jesenji broj Ekopedije.

Doduše, deca ipak "plaćaju" svoj časopis. Prvi broj su dobili oni koji su došli u školu sa terapak ili nekom drugom PET ambalažom. Sakupljeni otpad, odnosno "prihod" od Ekopedije je pokupila JKP Higijena koja će u narednom periodu, školi tj. đacima platiti nadoknadu za ovakav otpad, a deca će od tako prikupljenih sredstava moći da pomognu svom socijalo ugroženom drugaru da ide na školsku ekskurziju ili slično.

"Cena" ovog novog broj Ekopedije je 10 plastičnih zatvarača. Svi zatvarači će biti odneti sakupljaču Udruženja paraplegičara Banata koje od prikupljenog novca kupuje polovna invalidska kolica za svoje članove.

Prvi broj časopisa Ekopedija, izdat juna 2014. godine, možete prelistati na ovom linku.

Izvor: Ekologija.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.