Adria Media Group i Cosmopolitan nagradili mlade kreativce

Prvi Cosmopolitan Young Talent Awards, pod pokroviteljstvom kompanije Telenor, na kome su dodeljene nagrade mladim talentima u pet kategorija održan je večeras u Galeriji Štab.

Kreativan i afirmativan Cosmo projekat u partnerstvu sa Telenorom, počet nedavno održanom izložbom Moje kreativno JA, nastavljen je večerašnjim proglašenjem dobitnika nagrada. Cosmopolitan Young Talent Awards okupio je brojne zvanice iz javnog života, kao i mlade kreativce i njihove mentrore, među kojima dizajnerku Biljanu Tipsarević i fotografa Miloša Nadaždina.

Nasja Veljković glavna i odgovorna urednica Cosmopolitana i Dina Janevski direktor brend i marketing komunikacija u Telenoru i mentor u digitalnoj azurnoj kategoriji, pozdravile su goste i istakle značaj podrške mladima kao i njihovu sve veću posvećenost digitalnom svetu. Zatim su čestitale dobitnicima i uručile nagrade. Za Cosmopolitan Young Talenta proglašena je Jelena Dimitrijević, modna dizajnerka, a Azurna Telenor nagrada otišla je u ruke Miljane Nikodijević za Bring IT aplikaciju. Jelena Dimitrijević i Miljana Nikodijević deo su projekta Adria Media Grupe i magazina Cosmopolitan "Moje Kreativno Ja 2" čija realizacija je trajala punih 6 meseci. Od ukupno 400 prijavljenih radova, 38 izabranih mladih talenata dobilo je priliku da svoje radove prikaže u okviru postavke na izložbi održanoj pre dve nedelje.

Nagradu za Start Up, najbolju tehnološku inovaciju, dobio je Ivan Gligorijević, suosnivač mBrainTrain-a, za sport - Ivana Jorović, teniserka, a za kategoriju muzika nagrađena je Tamara Kim, gitaristkinja.
"Ova nagrada došla je nekako sasvim neočekivano ali jako sam se obradovala i baš mi mnogo znači jer Cosmopolitan nije mala stvar i nikad mi se lepše nije završila godina. Nagradu doživljavam kao nešto jako lepo i jako važno a videćemo šta još može ona da mi donese za dalje", rekla je Kim Tamara.

Mladi kreativci oduševili su žiri svojim talentom.

Bring IT Miljane Nikodijević je zamišljena kao baza podataka i platforma za networking koja učesnicima nudi olakšano snalaženje na teme studija slučaja, rešavanja problema i umrežavanja sa kompanijama koji mogu biti i potencijalni poslodavci.

Jelena Dimitrijević je, s druge strane, svoju kreativnost usmerila na modu i briljantne modele koje je obogatila neverovatnim bojama i nesvakidašnjim detaljima.
"Bavim se onim što volim i to me je inspirisalo da se prijavim za Moje kreativno Ja! Stvarno sam presrećna i svakako je šok za mene da sam dobila nagradu. Ovo je neko priznanje da ono što radim je dobro, jer se bavim nečim specifičnim, oslikavanjem tekstila, pogotovo indonežanska tehnika sa kojom sam i konkurisala je specifična sama po sebi! Nagrada je dokaz da je dobro to što radim i sve ovo mi je samo vetar u leđa da idem dalje", rekla je za Kurir dobitnica nagrade Jelena Dimitrijević.

Ivan Gligorijević bavio se u okviru svog start up projekta pitanjima mogućnosti praćenja moždane aktivnosta, kontrolisanja signala, davanja veće kontrole izvesnoj oblasti mozga i praćenja moždane aktivnosti na tabletu ili laptopu.

Ivana Jorović kao reprezentativka Srbije do 14 godina postala je prvakinja sveta, igra uporedo juniorske i seniorske turnire.
Mlada studentkinja Pravnog fakulteta Marijana Todosijević je dobitnica nagrade za doprinos u društvenoj odgovornosti. Ona je studentkinja treće godine Pravnog fakulteta i učesnica je brojnih humanitarnih akcija.

Tamara Kim je sa jedanaest godina počela da svira gitaru i piše prve pesme. Ubrzo je osnovala svoj prvi bend Evil Smile, s kojim je 2011. godine došla do polufinala emisije Ja imam talenat. Nastupala je na brojnim festivalima, a neki od njih su Beer Fest, EXIT i Blues Spring Fest. Mentor joj je velikan gitare Vlatko Stefanovski.

Gosti večerašnje dodele nagrada uživali su u prijatnoj atmosferi, uz fantastična crvena i bela vina vinarije Cantine Ronco kuće Supernova i osvežavali se Voda Vodom. Prisutni su mogli da uživaju i u žestini, za šta se pobrinuo Gorki List, dok su ljubitelji piva birali Heineken ili Amstel.

cosmopolitan_i_telenor_nagradili_mlade_kreativce0001

Dobitnici priznanja sa Nasjom Veljković i Dinom Janevski

cosmopolitan_i_telenor_nagradili_mlade_kreativce0003

Uesnici su se sjajno zabavili

cosmopolitan_i_telenor_nagradili_mlade_kreativce0004

Vino Cantine Ronco

cosmopolitan_i_telenor_nagradili_mlade_kreativce0005

Vladimir Tošić, Jelena Ćetković, Nasja Veljkoović, DIna Janevski, Tatjana Đurđević, Jelena Feratović i Emil Volak

cosmopolitan_i_telenor_nagradili_mlade_kreativce0006

Za ljubitelje piva Heineken je bio prvi izbor

cosmopolitan_i_telenor_nagradili_mlade_kreativce0007

Za osveženje gostiju pobrinula se Voda Voda

cosmopolitan_i_telenor_nagradili_mlade_kreativce0008

Dina Janevski direktor brend i marketing komunikacija u Telenoru

cosmopolitan_i_telenor_nagradili_mlade_kreativce0009

Dobtinica muzičke nagrade Kim Tamara Žepić

cosmopolitan_i_telenor_nagradili_mlade_kreativce0013

Jelena Dimitrijević, modna dizajnerka i dobitinica Cosmopolitan Young Talent nagrade za izložbu Moje kreativno Ja

cosmopolitan_i_telenor_nagradili_mlade_kreativce0011

Ivan Gligorijević suosnivač mBrainTrain-a i dobitnik nagrade sa Start up

cosmopolitan_i_telenor_nagradili_mlade_kreativce0012

Ivana Jorović dobitnica nagrade za sport

cosmopolitan_i_telenor_nagradili_mlade_kreativce0014

Marijana Nikodijević dobitnica nagrade za doprinos društvenoj odgovornosti

cosmopolitan_i_telenor_nagradili_mlade_kreativce0015

Miljana Nikodijević, dobitnica nagrade u kategoriji Azurna Telenor

cosmopolitan_i_telenor_nagradili_mlade_kreativce0010

Gosti su uživali u Gorkom listu

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.