Barokna muzička gozba

Ansambl "Nimbus" u Bitef teatru.

Barokni ansambl "Nimbus" održaće 25. juna 2012. godine koncertno veče u Bitef teatru pod nazivom "Izvor izobilja: Tragom trija i barokne sonate". S namerom da "isprate" razvoj barokne sonate i trija kroz tri generacije kompozitora, ovaj ansambl je pripremio program pod nazivom "Izvor izobilja" - na programu su barokni majstori Andrea Falkonieri, Đovani Đirolamo Kapsberger, Dario Kastelo, Marin Marais, Robert de Vize, Heinrih fon Biber, Frančesko Đeminijani, Georg Fridrih Hendl i Johan Sebastijan Bah.

Trio je, inače, jedan od najpopularnijih instrumentalnih žanrova koji se raširio Evropom iz Italije. "Dijalog između dva melodijska instrumenta, podržanih basom-kontinuom, smatran je kao očaravajući jer nudi širok dijapazon mogućnosti dramskog izražaja, virtuoziteta, kao i divan osećaj intimnosti", istaknuto je u koncertnoj najavi.

Ansambl "Nimbus" čine holandska umetnica Karolina Beter, traverzo i blok flauta, Zoran Kostadinović, barokna violina, Đorđe Milošević, barokno čelo i Andrej Jovanić, teorba, a sviraće na instrumentima epohe iz koje muzika potiče.

Koncertno veče vodiće mladi glumci Maja Jakovljević i Aleksa Mijailović a u programu će učestvovati i učenici Baletske škole "Lujo Davičo" iz Beograda.

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.